Már van gyanúsított

Már van gyanúsított
Miskolc – A keddi szurkálás áldozatává vált egyik iker fivér és egy másik ott lévő férfi is tanúként lett kihallgatva. Azóta már van gyanúsítottja az ikergyilkosságnak. A rendőrség előzetes letartóztatást rendelt el.

A mentők értesítése alapján szerzett tudomást a rendőrség egy Miskolc Görömböly városrészen történt emberölésről kedden reggel. A negyvenhat esztendős férfi ikerpár egyike feküdt holtan a lakásban.

A munkatársunknak megszólaló szomszédok szerint az ikerpár szülei már nem élnek. Ketten laktak a házban, de gyakran előfordult, hogy italoztak. Néhány hete egy idegen férfi is a lakásban élt a férfi párossal. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mi történt a falak között, hogyan következett be a tragédia. A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája arról adott tájékoztatást, hogy emberölés ügyében indult meg a nyomozás. Az áldozaton kívül a lakásban tartózkodó fivért, és az idegen férfit is tanúként hallgatták ki.

A fiúkkal eddig nem volt baj…

A falusias hangulatú, csendes utcában néhány lakó találgatott kedden délelőtt, hogy miért halhatott meg az ikrerfiúk egyike. Reggel látták amikor megjött a mentő, majd nem sokkal később a rendőrök. Ekkor döbbentek rá: “végzetes dolog történhetett”.

A tragédia helyszínével szemben lakó asszony szerint a testvérpár italozása vezethetett az emberöléshez. A fiúk munkanélküliek voltak – mondták – de anyagi gondjuk igazából nem lehetett. Pénzükből azonban sokat fordítottak italra. Miközben az utcában lakókkal beszélgettünk, egy gumikesztyűs, maszkot és cipővédőt viselő helyszínelő jött ki a lakásból. Kintről is felvételeket készített a tetthelyről, mármint a lakásról. Majd visszatért a házba.

Néha hangoskodtak

Lakatos Kálmán szinte gyerekkoruk óta ismeri az iker fivérpárt, és felidézve korábbi élményeit arról beszélt, hogy a fiukról rosszat mondani nem tud. Miután szüleik meghaltak, és ketten maradtak a házban, kihallatszott ugyan néha némi hangoskodás, de tettlegességre utaló jelek nem voltak. Nem értik, hogy mi játszódhatott le most odabent. Azt tudták, hogy egy idegen férfi is a lakásban volt, de nem találgatták, hogy ki vehette le az életét az idősebb fivérnek.

Tanúként hallgatták ki

Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője kérdésünkre, hogy van-e gyanúsítottja az emberölésnek, nemmel válaszolt. Azt mondta, hogy az esemény idején lakásban tartózkodó két férfit tanúként hallgatták ki az ügyben. Az eljárás tovább folytatódik.