Már tudják, kik jártak a boltban

Motoros
Motoros
Debrecen – A tettesek hatástalanították a Böszörményi úti üzlet riasztórendszerét, majd befeszítették az ablakot. A 32 millió forint értékű zsákmány negyedét már sikerült megtalálni a rendőröknek.

Múlt péntek óta már hárman vannak előzetes letartóztatásban azután, hogy március 25-re virradóan a rendőrség gyanúja szerint feltörtek egy debrecenimotoros márkaboltot és 32 millió forint áruval távoztak. – A tettesek hatástalanították a Böszörményi úti üzlet riasztórendszerét, majd befeszítették az ablakot, s felhúzták a redőnyt – közölte Tóth Ferenc őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság nemrég kinevezett bűnügyi osztályvezetője.

A tolvajokmotoros ruhákat és kiegészítőket vittek el; a rendőrség dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Régi motorosok

Az őrnagy beszámolója szerint két nappal a betörés után „fülest” kaptak, miszerint a tolvajok a Pest megyei Veresegyházán keresendők. A debreceni rendőrök haladéktalanul ellenőrizték a megnevezettek „előéletét”, s március 28-án hajnalban már házkutatást tartottak három, korábban büntetett férfinél (34, 37, és 51 évesek).

A „díszes társaság” legfiatalabb tagja ellen jelenleg orgazdaság vádja miatt folytat eljárást a Veszprémi Városi Bíróság, illetve 9 hónap börtönnel sújtották egy lopásért. Három évvel idősebb társát hétszer büntették vagyon elleni bűncselekményekért, míg a „rangidőst”, egy 51 éves erdőkertesi férfi 11 esetben vonták felelősségre, főleg vagyon- és életellenes bűncselekmények miatt.

Vevő-orgazdák

A gyanúsítottak vallomása egyelőre ellentmondó, illetve egyikük meg is tagadta azt. A lakásukon a motorboltból ellopott értékek negyedét találtuk meg és foglaltuk le – mondta Tóth Ferenc. Azt is megtudtuk, hogy a nyomozók a szálak feltérképezése során három budapesti férfihoz is eljutottak, közülük egy motorboltot üzemeltet a fővárosban.

Nála szintén rábukkantak néhány Debrecenben ellopott darabra. A rendőrök feltételezése alapján a gyanúsítottak azonnal hozzáfogtak a zsákmány „terítéséhez”, így várható, hogy a nyomozás előrehaladtával újabb holmik, tanúk, „gyanútlan vásárlók” kerülnek elő.

Az őrnagy kérte, hogy akik március 25. és 28. között gyanúsan olcsón jutottak efféle felszereléshez Budapesten, Erdőkertesen, Veresegyházán vagy másutt, feltétlen jelentkezzen a rendőrségen, nehogy orgazdaként számoljanak vele… Bejelentéseiket személyesen bármely rendőrségen, telefonon a 107-en, a 112-őn tehetik meg.

Kapcsolódó anyagok:

  • Aknafedlapok tűnnek el Debrecenben
  • Kis tolvajt értek tetten a rendőrök
  • Lopások sértettjeit keresi a rendőrség