Friss hírek

2009.12.14. 15:43

Leszavazták a legfõbb ügyészt

<p>Leszavazták a legfõbb ügyészt hétfõn a parlamentben. Kovács Tamás Nyakó István interpellációjára reagált. A szocialista képviselõ szerint az ügyészség ténykedése zavarossá tette az egyébként sem egyszerû UD Zrt ügyét. Azt tudakolta Kovács Tamástól, hogy a lehallgatási botrányban mit jelent a fokozott ügyészi felügyelet. Azt is kérdezte, hogy miért nem hallgatták ki a megrendelõket.</p>

Nyakó István nem érti, hogy az ügyészség miért nem hallgatta ki Demeter Ervin fideszes képviselõt, aki elõre figyelmeztetett, hogy lesz ilyen ügy. A szocialista képviselõ értetlenségét fejezte ki, hogy az ügyben az egyetlen gyanúsított Szilvássy György.
Kovács Tamás kikérte magának, hogy az UD-ügyben folytatott nyomozást abszurditásként minõsítette Nyakó István. Elmondta, hogy nem volt adatgyûjtés, az ügyben tanúkihallgatásokat sem tartottak.. Szilvássy György ügyében pedig a Nemzeti Nyomozóiroda kezdeményezte a meghallgatást - tette hozzá.

A szocialista képviselõ a választ nem fogadta el, ahogyan a parlamenti többség sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!