Már pontos a Diósgyőr

DVTK - MTK 2-2
DVTK - MTK 2-2
A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitómeccsén pontot mentett a Diósgyőr az MTK ellen, ezzel megszerezte szezonbeli első pontját.

Az előzetesen megadott lehetséges kezdőcsapatokban a hazaiaknál történtek nagy változások, hiszen a diósgyőriek új szerzeményei közül Ebala és Victor is pályára lépett.

A mérkőzés előtt sereghajtó DVTK nem is kezdte megilletődve a forduló előtt 3. helyen álló vendégcsapat ellen a meccset, azonban a diósgyőri drukkerek ereiben meghűlt a vér, amikor a 8. percben Urbán 18 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé. Ezután is inkább a kék-fehérek voltak a kezdeményezőbbek, ám Kulcsár próbálkozásai elhaltak. A félidő derekán Köteles parádézott, hiszen három alkalommal is bravúrral védte az agilis MTK támadóktól kapuját. A diósgyőri csatárok nagyon kevés segítséget kaptak a középpályáról a támadásokban.

Aztán az új emberek  – Ebala és Victor – megkeverték a lapokat és utóbbi óriási bomba góllal büntetett és jutatta vezetéshez csapatát. A gól után nagyot változott a játék képe, hiszen a Diósgyőr átvette a megszeppentnek látszó budapestiektől a kezdeményezést. Olyannyira, hogy a 38. percben egy kis szerencsével újabb gólnak örülhetett volna az Andrássy úti publikum. Az afrikai légió helyzete kimaradt, ám a piros-fehérek lendülete nem tompult. Ez sajnos igaz volt a másik oldalon Urbánra is, aki a szünet előtt szépségdíjas góllal egálra hozta a meccset.

Hajtás a pontért

A fordulás után éppen tíz perc telt el, amikor ismét Urbán villant egy rögzített játékhelyzet után, és a hazai védők mélázását is kihasználva megszerezte csapatának a vezetést. A találat leforrázta a DVTK-t, hiába próbálkoztak Vitelkiék, és cserével Pajkos mester, mert a frissen beállt Szabó Á. első labdaérintéséből kis híján újabb gólt lőtt. (A labda a felső lécről vágódott le.)

A DVTK azonban becsülettel küzdött, Katona és Simon is jelezte; ,,nem adják fel.” A hajrában Garami József lecserélte még a cseréjét és… És a két perces hosszabbításban lehetett reménykedni. 92. perc, hazai szöglet. Sipeki állt a labda mögé… A védők kifejelték a ,,zsugát”, amit Lakatos bólintott vissza éppen Elekhez, aki 12 méterről, félfordulatból a bal felső sarokba lőtt!

Már nem pontatlan a DVTK.
Rászolgáltak!

További cikkek:

Címkék: , ,