Már pénteken, a Városnapon felgyulladnak a karácsonyi fények Siófokon

Egy nappal korábban köszönt be az advent Siófokon, mint az ország más városaiban. Pénteken este gyulladnak ki a karácsonyi fények és gyújtja meg a polgármester az első adventi gyertyát a város karácsonyfáján. Hagyomány már, hogy a várossá válás évfordulóját összekötik az adventtel.

19 órakor kezdődnek a programok. A Bóbita Bábszínház árnyjátéka után gyújtja meg az első adventi gyertyát a város polgármestere az Adventi udvar karácsonyi színpadán. Az idén a megszokott 10 méternél magasabb ezüstfenyő helyett hat méteres lesz csak, mivel átépítik a főteret és nem fér el nagyobb a tér oldalában felállított színpadon. A Fő utca, a Tanácsház utca és a kettő közötti tér kap karácsonyi díszvilágítást – tudta meg a Független Hírügynökség Vetter Anita, programszervezőtől.

Siófok várossá válásának 42. évfordulóját ünnepelik ma. Este városi kitüntetéseket adnak át. Késő estig tart az egész napos jótékonysági vásár. A bevételt ebben az évben a Szent Rita Katolikus Karitász csoport kapja, és a csoport karácsonyra ebből juttat élelmiszercsomagot a rászorulóknak.

Mostantól minden szombaton és vasárnap16 órától színes programok várják a vendégeket Siófokon, az Adventi udvarban.Sporthírek