Már okostelefonon is elérhető az M1 Híradója

Akt.:
Okostelefonon is elérhető az M1 Híradój
Okostelefonon is elérhető az M1 Híradój - © MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2012. október 19., péntek (MTI) – Péntektől okostelefonon is nézhető az M1 Híradója, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) olyan alkalmazást fejlesztett, amelynek segítségével a közmédia egyik piacvezető műsora, amely az MTI szakmai felügyeletével készül, már a televíziós adás után néhány perccel elérhető.

A webáruházakban Híradó néven, ingyenesen elérhető alkalmazásról Gulyás István, az MTVA hírigazgatója, valamint Ősi György, a médiaszolgáltató fejlesztője számolt be pénteken, a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisán, a Híradó stúdiójában tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás István elmondta: a közmédia televíziós hírműsoraiba mintegy kétmillióan kapcsolódnak be naponta, a hírek a jövőben azonban tértől és időtől függetlenül, bárki számára elérhetők lesznek androidos, iOS-es vagy Windows 7-es okostelefonon, valamint tableten is.

Ősi György arról számolt be, hogy az alkalmazás segítségével a teljes híradó végignézhető, de rovatonkénti formában is tájékozódhatnak a hírre vágyók a belföldi, a külföldi, a sport-, a bulvár-, a gazdasági, tudományos vagy kulturális hírek közül, a Kékfény és az angol nyelvű rovatból.

A Híradó videoanyaga naponta háromszor frissül, az M1 műsora után. A címlapon a húsz legfontosabb hírt láthatják a felhasználók, akik az oldal képgalériájában is böngészhetnek.

Beszámolt arról, hogy az alkalmazást – amely sávszélességtől függően többféle minőségben teszi elérhetővé a Híradót – a jövőben is fejlesztik, így a hamarosan megjelenő Windows 8-on is elérhető lesz.

A köztelevíziónak ez a negyedik mobilalkalmazása, eddig sportesemények: a Forma-1, a futball Európa-bajnokság, valamint az olimpia volt nyomon követhető. A három alkalmazást együttesen mintegy negyedmillióan töltötték le a webáruházakból.

– MTI –