Már nem ingyenes, hanem 120 ezer a behajtás a miskolci főutcára?

Akt.:
Tavaly szigorodott a behajtási rend
Tavaly szigorodott a behajtási rend - © Fotó: ÉM
Miskolc – A szerelők is csak akkor hajthatnak be a főutcára, ha van sárga villogójuk, vagy engedélyük.

A Széchenyi utca 21-23. szám alatt a téli hidegben elfagyott a vízvezeték, a lakók vízvezeték szerelőt szerettek volna hívni, de ez nem volt olyan egyszerű, mint elsőre gondolták.

A behajtási rend szigorítása miatt ugyanis csak engedéllyel, vagy sárga villogóval rendelkező szerelő hajthatna be a főutcára. Mivel a társasház által kihívott szerelőnek egyik sem volt a birtokában, így a munkáját sem tudta elvégezni. Erről már korábban beszámoltunk, de Tóth Gyula, az egyik lakó most újabb adalékkal kereste meg lapunkat: a társasház lakóinak korábban volt egy, közös behajtási engedélyük, amit általában vészhelyzetben használtak. Azaz, ha hibaelhárításra volt szükség, a szerelők ezzel behajthattak a Széchényire. Mára ez az ingyenes engedély megszűnt, Tóth Gyula elmondása szerint 120 ezer forintjukba kerülne ezt újra kiváltaniuk. Legközelebb az Antall József téren van parkoló, egy szerelő sem vállalja, hogy onnan becipeli az eszközeit – panaszolta a lakó.

150 méteres körzet

Megkerestük a panasszal az önkormányzatot, Koczák Szilvia városházi szóvivő a következő választ adta: „A sétálóövezetben egyetlen ingatlan sincs, amelynek legfeljebb 150 méteres körzetében ne lenne parkoló. A lakosság a Városháza vagyonfelügyeleti osztályához fordulhat a behajtási engedélyek ügyében, kollégáink készségesen adnak részletes tájékoztatást, és az engedélyek ügyintézése is itt történik.”

ÉM–NSZR