Már nem fizetős a parkoló, mi lesz vele?

Akt.:
Már nem fizetős a parkoló, mi lesz vele?
Miskolc – Kedden reggeltől már nem kell fizetni a Kis-Hunyad és Dayka Gábor utcák kereszteződésében található, murvás parkolóban, ugyanis már nem tartozik a fizető parkolók körébe.

Ugyanakkor az is kérdéses, hogy meddig marad egyáltalán parkoló a terület. Kedden már hiába keresték a parkolóautomatát azok, akik megálltak. A parkolótáblát is letakarták. Délutánra híre is ment az ingyen belvárosi parkolási lehetőségnek, így tömve volt.

Fotó: Kozma Isván Fotó: Kozma Isván ©

Szerda dél­előtt a parkolóautomata helyét is eltüntették, miután feltörték a betont és a helyét lemurvázták, illetve eltávolították a táblákat, köztük azokat is, amelyek egy közeli cég autóinak biztosítottak helyet. Új tábla került ki viszont a Dayka utca felé eső járdához, ugyanis az úttest szélén lévő parkolóhelyek maradtak a fizetős rendszerben.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A Kis-Hunyad utca felőli behajtást kordonokkal zárták el, amelyen egy darabig „Termelői napra fenntartott terület” felirat lógott, de ezt később leszakították, vélhetően csak rajta maradt. Úgy tudjuk, ezt a területet korábban értékesítette az önkormányzat, és visszabérelte a parkoló üzemeltetéséhez. Természetesen érdeklődtünk a városházán, mi lesz a parkolóval, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

– ÉM –