DVTK Jegesmedvék: Már nagyon várják a kalandot

Akt.:
Péntek este a nyitraiak vendégeként mutatkozik be a DVTK Jegesmedvék csapata (piros-fehérben)
Péntek este a nyitraiak vendégeként mutatkozik be a DVTK Jegesmedvék csapata (piros-fehérben) - © Fotó: ÉM
Miskolc – Pénteken kezdi szlovákiai Tipsport Ligás szereplését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek Nyitrán vívják első meccsüket, 18 órától a HK Nitra vendégeként lépnek jégre. A szezonnyitó alkalmából a miskolci Vigadóban tartották a klub sajtótájékoztatóját szerdán este, ezen Glen Hanlon, kanadai nemzetiségű vezetőedző és valamennyi játékos megjelent.

Új impulzusok

A tengerentúli szakember, az egykori kapus, túl a hatvanadik évén, már megjárta a hadak útját. Kimérten, hűvös racionalitással fogalmazott.

Igazán elégedett vagyok az eddigi közös munka során tapasztalt haladási iránnyal, a gyors tempóval.” Glen Hanlon

– A felkészülés során nagyon sokat fejlődött a csapat – kezdte. – Igazán elégedett vagyok az eddigi közös munka során tapasztalt haladási iránnyal, a gyors tempóval. Voltak persze olyanok, akik meginogtak egyik-másik edzőmérkőzésünk után. Ebben az időszakban, amikor az erőgyűjtésen van a hangsúly, túl hirtelen kellett volna megállni a helyünket a kiváló, és tőlünk hamarabb munkához látott Kassa ellen, de a hokiban sincs helye a türelmetlenségnek.

A trénertől megkérdeztük, hogy mit tart az erősségüknek és a gyengeségüknek. Glen Hanlon nem tagadta meg magát, ugyanis csak a kérdés első felére válaszolt:

– Mint minden magyar csapat, mi is keményen tudunk küzdeni. Aztán minden este százszázalékosan fogunk hajtani. Akad olyan periódus, amikor tíz nap alatt hat összecsapásunk lesz, a terhelést azonban bírni fogjuk, mert a játékosok jó alapokat kaptak. A hangsúly pedig a tendencián van: nekünk lépésről lépésre kell előre mennünk.

Megszólítottuk Hajós Rolandot, a gárda csatárát, akit szembesítettünk Egri István klubelnök szavaival, mely szerint nem engednek elveikből: minden találkozójukat meg akarják nyerni. A játékos pedig helyeselt:

– Természetesen szeretnénk megnyerni ezt a sorozatot. Mindig a soron következő mérkőzésünkre koncentrálunk, aztán meglátjuk, hogy a tudásunk és a tapasztalatunk mire lesz elegendő. Személy szerint nagyon izgalmas ligaküzdelmekre számítok, már a rájátszásba jutásért is óriási harcot fogunk vívni. Minden pontnak nagy jelentősége lesz a szezon elejétől kezdve egészen az alapszakasz végéig. Az összes találkozónkon a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Úgy gondolom, hogy ha az eddigi eredményeinket és a csapatok játékosállományát nézzük, akkor öt-hat csapat valamivel komolyabb játékerőt képvisel a többiektől, mi pedig mindenkivel fel fogjuk venni a versenyt. Magamról annyit, hogy szeretnék folyamatosan jó teljesítményt nyújtani és közben megfelelni a mester elvárásainak. Nagyon várom az új kalandot, hiszen csupa új impulzus vár rám.

Kezdődhet a tánc

Duschek Dávid, a miskolciakhoz visszatért kapusának vágya a play-off és a sok győzelem:

– „Portásként”, a magam sajátos eszközeivel ehhez fogom hozzásegíteni a társaságot – jelentette ki határozottan.

Magosi Bálint csapatkapitány pedig ezekkel a szavakkal toldotta meg társa mondókáját:

– Számomra megváltás lesz a rajt. Új liga, új ország, új környezet, új ellenfelek, új hokiiskola, óriási kihívás elé nézünk. Sok helyen változott a keretünk, de ebben a műfajban mindenki mindenkit ismer. Hangulatunk kiváló, a szakmai tudásunk megvan, morálisan tökéletesen rendben vagyunk, kezdődhet a tánc.

Kolodzey Tamás


A Magyar Kupáról

A DVTK Jegesmedvék csapata részt vesz a Magyar Kupa küzdelmén is. A sorozat elődöntőjének automatikus szereplője az osztrák ligában szereplő Fehérvár AV19 együttese. Ugyancsak alanyi jogon elődöntős a szlovák ligában szereplő DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda csapata. Közöttük az erősorrendet a Tipsport Liga alapszakaszának három mérkőzése határozza meg. Az elődöntő negyedik gárdája az Erste Liga MK-sorozatának nyertese.

A sorsolás utáni két elődöntőt január 4-én, pénteken játsszák, a győztesek által vívandó döntőt pedig január 23-án, szerdán rendezik. (Az elődöntő egymérkőzéses, a finálé szintén egy meccses, a döntő helyszínét később jelölik ki. A 3. helyért nem játszanak.)Nyitrán tavaly Visegrád Kupa-döntőt játszottak a Jegesmedvék (piros-fehérben)
Miskolc - A Macik pénteken mutatkoznak be a szlovákiai jégkorong Tipsport Ligában. A HK Nitra elleni, pénteken 18.00-kor kezdődő mérkőzés apropóján tekintettünk vissza és néztünk előre Egri István klubvezetővel, a DVTK Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képv...

A Jegesmedvék pénteken kezdik meg az új idényt
Miskolc - A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata pénteken kezdi meg az új idényt, amikor Nyitrán játszik a szlovák Tipsport Liga alapszakaszában - hangzott el szerdán miskolci sajtótájékoztatón. A miskolci csapat vezetőedzője a kanadai Glen Hanlon lett, aki játékosként 20 évesen mutatkozott ...

Miskolc - Közönségtalálkozót tart a DVTK Jegesmedvék szlovákiai Tipsport ligában szereplő jégkorongcsapatának szakmai vezetése. A szurkolókat szerdán 17 óra 30 perctől a miskolci Népkertben lévő Vigadóba várják. A jelenlévők kérdéseket tehetnek fel a jelenlévőknek, és fényképeket készíthetnek az...

Miskolc - Péntek este utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Macik szlovákiai Tipsport-ligás hokicsapata. DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Michalovce (szlovák) 4-0 (1-0, 0-0, 3-0) Miskolc, 841 néző. V.: Varjú, Salánki (Sipos, Sindel). DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford (1), Kiss D., Magosi, Ga...