Friss hírek

2008.09.29. 16:31

A héten megalakul a zimbabwei kormány

<p>Mugabe zimbabwei elnök hétfőn azt ígérte, hogy a hét végére megalakul az ország új kormánya. Mugabe tagadta, hogy patthelyzet alakult volna ki amiatt, hogy vita van az ellenzékkel a tárcák elosztásáról.</p>

Mugabe a hararei repülőtéren beszélt, miután visszatért New Yorkból, az ENSZ-közgyűlésről. A 84 éves elnök azt mondta, hogy amikor szeptember 19-én elhagyta az országot, még négy minisztériumról nem született megegyezés.

Mugabe reptéri beszédében arra is fölhívta a figyelmet, hogy nem tűrnek külső beavatkozást az ország belügyeibe. Az ENSZ közgyűlésen sürgette az általa "törvénytelenül kivetett"-nek nevezett szankciók feloldását.

Az ellenzék vezetője, a kormányfőnek jelölt Morgan Tsvangirai szombaton azt mondta, hogy sürgősen föl kell állítani Zimbabwe új kormányát, hogy az élelmiszerszállítmányok megérkezhessenek, és az emberek ne haljanak éhen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!