Helyi közélet

2012.07.26. 16:05

MSZP: mitől rendkívüli a rendkívüli közgyűlési ülés?

Miskolc - A szocialista frakció szerint egyik tervezett napirend sem igényelné a rendkívüli közgyűlési ülés összehívását.

Miskolc - A szocialista frakció szerint egyik tervezett napirend sem igényelné a rendkívüli közgyűlési ülés összehívását.A miskolci városvezetés ugyanis rendkívüli testületi ülést hívott össze hétfőre, ahol - várhatóan - hét napirendet tárgyalnak majd. Köztük a Miskolci Építészi Szabályzat (MÉSZ) módosítását, a Déli Ipari Park fejlesztését, illetve területek átminősítését. Ezek apropóján tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Földesi Norbert, a miskolci szocialista frakció vezetője és dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő. Mint mondták: frakciójuk felháborodott a szakmaiatlan előterjesztéseken. Földesi Norbert hangsúlyozta: az MSZP által javasolt terveket lesöprik az asztalról, ezek helyett álmodnak olyat, amelyeket nem tudnak megvalósítani.

Tompa Sándor többet is kiemelt az előterjesztések közül, például a volt Szondi-telep átminősítéséről szólót. "A javaslatból csak a befektetői szándék nem derül ki, miközben a beépíthetőséget 40-ről 60 százalékra, az építési magasságot pedig 7,5-ről 12,5 méterre növelnék" - ismertette.

A szocialista képviselők arról a területi átminősítésről is beszéltek, amely a szentléleki Natura Sport Klubot érinti. Tompa Sándor szerint ez Katona Ferenc fideszes képviselő érdekeltsége. "Most beépítésre nem szánt terület, ezen belül egészségügyi erdőként van minősítve, a javaslat pedig különleges közhasználatú építési zónára módosítaná a besorolást, ezen belül rekreációs területté. Nemzeti parkon belül egy ilyen besorolás nagyobb befektetésekre ad lehetőséget" - fogalmazott.

ÉM-NSZR


Évek óta kérik

Katona Ferenc önkormányzati képviselő közleményben reagált: „...A Natura Sport klub - amelynek elnöke vagyok - évek óta kéri, úgynevezett tervkarbantartás keretében, hogy a szentléleki, egykori honvédségi terület kapjon végre valóságnak megfelelő átsorolást, a 2004-ben jóváhagyott városi rendezési tervben. A terület ugyanis soha nem volt erdő és nem erdő még most sem. A beépítésre szánt területté való átsorolás azonban végre lehetővé tenné a turisztikai célú hasznosítást és a pályázatokon való részvételt, ráadásul az érvényben lévő rendezési terv is idomulna a valósághoz.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában