Már ma megérkezik Budapestre Lenny Kravitz

Először lép fel kedden este Budapesten Lenny Kravitz. A rock énekes, aki már hétfőn megérkezik a fővárosba, legújabb albumának lemezbemutató turnéja keretében ad koncertet a Budapest Sportarénában. A Love Revolution turnén nincsenek látványos díszletek, vokalisták, vagy táncosok, de a szervezők szerint az énekes kétórás színpadi jelenléte mellett, erre nincs is szükség. A Lenny Kravitz koncertre még kaphatók jegyek – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation Hungary marketing igazgatója.

Az idén 44 éves Lenny Kravitz első lemeze 1989-ben jelent meg – Let Love Rule – címmel. Annak ellenére, hogy a nevét még szinte még senki sem ismerte, az album meglepő sikereket ért el. Második nagylemeze Mama Said címmel látott napvilágot 1991-ben. Harmadik albuma, az 1993-ban megjelent Are You Gonna Go My Way, meghozta számára a világhírnevet. A címadó dalt azóta rockhimnuszként tartják számon. Ebben az időszakban minden létező zenei-, szakmai- és közönségdíjat megkapott, és megszavazták a legszexisebb énekesnek is.

1998-ban az 5 című lemezén, egy új, elektronikus hangzásvilággal próbálkozott. A Fly Away című dal majdnem egy éven át vezette a különböző slágerlistákat. 2000-ben egy válogatáslemeze, 2001-ben a Lenny című stúdióalbuma jelent meg.

A 2004-es Baptism című album után 4 évvel, idén februárban jelent meg a Time For Love Revolution című lemez, amely a kritikusok és a közönség szerint is visszatérés az igazi dögös, rockos Lenny hangzáshoz, szövegvilága pedig a szerelem, spiritualitás és a politika témakörét boncolgatja.

A Lenny Kravitz koncert este nyolckor kezdődik a Budapest Sportarénában.