Már látszik a medencék helye

Már épül a medence
Már épül a medence
Ózd – Hosszas előkészítő munka után elkezdték az új ózdi tanuszoda építését. Két esztendővel ezelőtt nyílt lehetősége az ózdi önkormányzatnak, hogy a PPP-rendszerben meghirdetett tanuszoda építési projekten részt vegyen.

Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk, hosszas előkészítő munka után a minisztériumi ellenjegyzések is megtörténtek, tehát minden akadály elhárult az építés megkezdése előtt. Az ózdiak, akik elsétálnak a Bolyai Farkas Szakképzőiskola és az Általános Művelődési Központ közötti területen láthatják, hogy gőzerővel elkezdődtek a kivitelezési munkálatok.

Szerződések

– Igen, lesz uszodánk! – mondta Kiss Sándor, sportért is felelős alpolgármester. – Rengeteg tárgyalás, számos előkészítő feladat után jutottunk el abba a stádiumba, hogy mostantól napról napra figyelemmel kísérhetjük a város legújabb sportlétesítményének megszületését. A korábbi kezdési határidőhöz valóban volt némi csúszás, ami a minisztériumi „szignók” késésére vezethető vissza, valamint a pályázatot elnyerő cég további alvállalkozói kötött szerződéseket, ami mostanra tisztázódott le teljes egészében.

Kiss Sándor ugyanakkor kifejtette: ettől függetlenül az építés befejezése csupán egy-két héttel tolódhat odébb a korábban kijelentettekhez képest. Ez annyit jelent, hogy jövő tavasszal mindenképpen szeretnék átadni a nagyközönség számára az új fedett tanuszodát.

– Valóban február-március környékén szeretnénk, ha állna a létesítmény, de a határidő tartása nem mehet a műszaki paraméterek valamint a munka minőségének a rovására – folytatta Ózd alpolgármestere. – Éppen ezért az önkormányzat megbízott egy műszaki ellenőrt, hogy a kivitelezés teljes időtartama alatt felügyelje a munkálatokat.


M. E.