Már Koleszár György nélkül megy a kupacsatába a KBSC

A KBSC (kékben) az MK meccs előtt elveszítette szakvezetőjét
A KBSC (kékben) az MK meccs előtt elveszítette szakvezetőjét - © Fotó: ÉM
Kedden 15 órától hazai környezetben a 16 közé jutásért játszik a labdarúgó MK-ban az NB III-as Kazincbarcikai SC.

A vegyészvárosiak háza táján nem éppen a boldogság az úr, hiszen a hét végi bajnoki mérkőzését saját pályáján veszítette el a KBSC, 2-1-re a Hatvannal szemben, amely után az edző, Koleszár György az alábbiakat nyilatkozta: ,,Ebben a helyzetben annyit tehetek, hogy sok sikert kívánok a Kazincbarcikának a bajnokságban és a kupában”. Ezen mondatot nem lehetett sokféleképpen értelmezni, csak úgy, hogy a szakvezető lemond(ott).

– Megvan az oka, ami miatt ezt a nyilatkozatot tettem a meccset követően, ami erre kényszerített, de erről nem szeretnék beszélni. Egyszerűen úgy éreztem, ez az a pillanat, amikor fel kell állnom – kommentált röviden hétfőn Koleszár György.

A csapatot működtető gazdasági társaság, a KBSC Kft. ügyvezető igazgatója, Gulyás Tibor az alábbiakat mondta az Észak-Magyarországnak:

– Nem készültünk arra, hogy alig pár forduló után ilyen helyzet áll elő, mert hosszabb távon számoltunk Koleszár Györggyel. A klubvezetés részéről nem volt olyan törekvés, hogy az edző személyén most változtasson, ez Koleszár György egyéni döntése volt, amit tiszteletben tartunk. Az értékelésnek egyébként sem jött el az ideje, azt az év végén kell megtenni, de legkorábban az őszi szezon befejezésekor. A nyáron erősítettük a keretet, még nemrégiben is érkeztek új emberek a KBSC-hez, s úgy gondoltuk, ez az állomány a Gyuri vezetésével – aki egy rendkívül felkészült, rendszerető, komolyan követelő edző – elérheti a kitűzött célt, az NB II-be kerülést. Azt, hogy mi volt az indoka az elköszönésnek, igazából Gyuri tudja, ami kívülről is látható, észrevehető volt az az, hogy a szurkolók egy része kikezdte. A szerződésbontásról, annak módjáról, részleteiről szerdán tárgyalunk majd. A soron következő kupatalálkozón Vincze Richárd pályaedző vezényli majd a csapatot, s bár vannak helyi edzőink, minden bizonnyal külsős szakember lesz Koleszár György utóda.


Ön szerint a Kazincbarcika vagy a Csákvár jut tovább a Magyar Kupában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szombatinál jobb?

Rátérve a mostani Magyar Kupa-összecsapásra: az Aqui­tal FC Csákvár az NB II 10. helyén tanyázik, s a legutóbbi fordulóban, múlt pénteken 2-0-ra verte a Soroksárt.

– Rengeteg képzett, viszonylag fiatal játékos alkotja a csákváriak keretét – nyilatkozta Vincze Richárd. – Többen közülük különböző akadémiákon nevelkedtek. Ellenfeleiket igyekeznek folyamatos nyomás alatt tartani, letámadnak még annak árán is, hogy emiatt nagyobb az esély arra, hogy hátul kinyílnak, továbbá a korukból adódó lendületet is szeretik kihasználni. Mindezek együttvéve egy stabil NB II-es középcsapat benyomását keltik, vagyis megfelelő szakmai munka folyhat náluk. Aztán ne felejtsük el, hogy kispadukon az egykori 50-szeres válogatott, Bognár György ül, aki jó futballista volt, ő szakkommentátorként is dolgozik, az elmondott gondolataiból pedig egyértelműen kiderül, hogy ért a labdarúgáshoz. Ebben a párharcban ők az esélyesebbek, ám hazai környezetben miért ne lenne sanszunk, főleg akkor, ha a szombatinál jobb teljesítményt nyújtunk…

A KBSC-ben Dobos Felsőtárkányból hozott eltiltása még nem járt le, Komlósi pihenőt kap, Dávid Z. pedig műtét előtt áll, így ő emiatt nem fog szerephez jutni.

A KBSC várható kezdőcsapata: Szabó Á. – Nagy P., Katona, Lakatos, Zimányi – Illés, Irhás, Kovács P., Lipusz – Montvai, Nehéz.

ÉM-MI

Labdarúgás: Magyar Kupa program

2014. szeptember 23., kedd:

 • 15.00: Kazincbarcikai SC – Csákvári TK,
 • 15.00: BKV Előre – Bp. Honvéd,
 • 15.00: Nagyatádi FC – Szolnoki MÁV FC,
 • 15.00: Kozármisleny SE – Pécsi MFC-Matias,
 • 15.00: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Videoton FC.

2014. szeptember 24., szerda:

 • 15.00: Sajóbábony VSE – Diósgyőri VTK,
 • 15.00: Vác FC – Kecskeméti TE,
 • 15.00: Puskás AFC – Debreceni VSC-TEVA,
 • 15.00: Kisvárda-MG – Nyíregyháza SFC,
 • 15.00: ESMTK – Ferencvárosi TC,
 • 15.00: Jászapáti FK – MTK,
 • 15.00: FC Ajka – Soroksár SC,
 • 15.00: Salgótarjáni BTC – Békéscsaba EFC,
 • 17.00: Újpest FC – Szombathelyi Haladás,
 • 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Győri ETO FC,
 • 18.00: Gyirmót FC Győr – Kaposvári RFC.Sporthírek