Már keddtől tüntetne a Kossuth téren az MNB 2006 – ma tárgyalnak a BRFK-val

Jövő hét keddtől tüntetne a Magyar Nemzeti Bizottmány (MNB) 2006 a Kossuth téren. A tüntetők nem huszonnégy órán keresztül demonstrálnának majd, mint ősszel, hanem csak este mennének a térre. A szervezet vezetői a részletekről ma tárgyalnak a BRFK képviselőivel – tudta meg a Független Hírügynökség Gonda Lászlótól, az MNB 2006 ügyvivőjétől.

Nem állítanak sátrakat, nem szemetelnének, és még a fűre sem mennének majd a Kossuth téri kordon lebontása után a tüntetők – mondta Gonda László. Hozzátette: A Belvárosi Önkormányzattól kérnének majd mozgó WC-t, mert úgy tudják, hogy egy rendelet miatt a kerületnek kell biztosítania a mellékhelyiségeket.

A tüntetők rendőrségi biztosítást is kérnek majd a térre, és azt ígérik: minden rendbontást megakadályoznak majd, mert úgy vélik: az csak az ő lejáratásukra irányul. Gonda László azt is elmondta, hogy nem engednek olyan beszédeket tartani a téren, amely másokat emberi méltóságában sért.

Az MNB 2006-osok március 20-tól április 30-ig demonstrálnának a téren. Az őszi tüntetéssorozattal ellentétben, most nem folyamatos demonstrációt szerveznek, hanem csak délután öt órától este 10 óráig lesznek majd a téren. Azt még nem tudják, hogy a szónoklatokon kívül milyen rendezvényeket tartanak majd.

A tüntetők képviselői és az MNB 2006 ügyvivője Gonda László szombat délután tárgyal a BRFK képviselőivel a részletekről.