Már hivatalos: Demcsák Zsuzsa lesz a kormányszóvivő áprilistól

Danks Emese kormányszóvivő március 5-én leköszön posztjáról, utódja, Demcsák Zsuzsa április 2-től áll munkába – közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön. Az új kormányszóvivő, Demcsák Zsuzsa 28 éves közgazdász, másoddiplomás képzésen jogásznak tanul. Angolul, németül és olaszul beszél. Két gyermeke születése előtt újságíróként dolgozott, többek között a Magyar Televízió, a TV2 és az Echo TV munkatársaként. Demcsák Zsuzsa hivatalba lépéséig a sajtóval való kapcsolattartás feladatát a Kormányszóvivői Iroda látja el.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a kormányalakítás óta megváltozott politikai klíma politikusabb szerepvállalást kíván. A kormányfő ugyanakkor elismerését fejezte ki Danks Emesének, hogy szóvivőként egy intenzív, sok konfliktussal terhelt időszakban magas színvonalon képviselte a kormány reformpolitikáját a nyilvánosság előtt. Danks Emese a pályafutását a magánszférában folytatja – olvasható a közleményben.

Március 19-én megalakul a kormányfő munkáját segítő miniszterelnöki kabinet, amelynek vezetésével Gál J. Zoltánt bízták meg. A kormányfő szűkebb munkaszervezeteként működő szervezet a kormányzati tevékenység politikai, stratégiai, elemző és kommunikációs műhelye lesz, amely szoros együttműködésben dolgozik az Államreform Bizottsággal, valamint a Miniszterelnöki Hivatallal.

Az új típusú miniszterelnöki kabinet a megszűnő kommunikációs államtitkárság és a jelenlegi miniszterelnöki titkárság bázisán jön létre, a kabinet kialakítása létszámgyarapodással nem jár – derül ki a közleményből.

A kabinetfőnök helyettese szakállamtitkári rangban március 19-étől Pimper Richárd lesz. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Gábor Dénes Informatikai Főiskolán diplomát szerzett 32 éves szakember az Albacomp Számítástechnikai ZRt. vezérigazgató-helyettesi posztját adta fel a kabinetfőnök-helyettességért.

A miniszterelnöki kabinet stratégiai kommunikációs főigazgatójának Baráth Pétert választották. A 36 éves szakember agrármérnöki végzettsége mellett Franciaországban és Nagy-Britanniában kommunikációt és közgazdaságtant tanult – olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

A kormányzati kommunikáció marketingkommunikációs részlegét Kirsch Zsuzsa irányítja március 19-étől. Szakmai pályafutása a McCann Erickson kommunikációs ügynökséghez kötődik, jelenleg a cég kreatív igazgatója. Angolul, németül és portugálul beszél.

A miniszterelnöki kabinet PR-igazgatói posztjára Rózsa Gyöngyit választották. A tanári és újságírói végzettséggel rendelkező szakember a Lowe GGK kommunikációs ügynökség PR-igazgatója volt. Angolul, oroszul és németül beszél.

A miniszterelnöki kabinet kormányzati kommunikációs igazgatója Gyurkovics Tamás lesz. A 33 éves, magyar-kommunikáció szakon végzett szakember 2003 óta dolgozik a Miniszterelnöki Hivatalban. Jelenleg kommunikációs-igazgatóhelyettesként végzi munkáját a kommunikációs államtitkárságon. Angolul és németül beszél.

A miniszterelnöki programok szervezéséért, illetve lebonyolításáért felelős vezetőnek Teiszler Zoltánt nevezik ki. A 29 éves közgazdász Hollandiában EU Funds Management szakon főiskolai diplomát szerzett, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett. 2003 októbere óta Gyurcsány Ferenc titkára. Angolul és németül beszél.

A kabinet szakpolitikai igazgatója Tóth András lesz. A tanárként végzett 37 éves szakember az Egyesült Államokban a kormányzati adminisztráció témájában tanult és szerzett mesterfokozatot. Pályafutását a szolnoki önkormányzat munkatársaként kezdte, jelenleg az IFUA Horváth and Partners Vezetési Tanácsadó cégnél dolgozik tanácsadóként.