Sport

2013.09.13. 20:07

Bp. Honvéd vs. Mezőkövesd - Véber meglepetést forral

Szombaton este a Budapest Honvéd vendégeként Kispesten szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Szombaton este a Budapest Honvéd vendégeként Kispesten szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.A sárga-kékek holnap 18 órától a Bozsik stadionban küzdenek és Véber György vezetőedző szerint van esélyük.

– Egyszerű ez a futball: elhatároztuk, hogy pontot, vagy pontokat szerzünk, ugyanis minden egységre nagy szükségünk van – szögezte le a szakvezető. – Az első pár fordulóban alapvetően jól működött a gyors, rövid passzos játékunk. A középpályán most is stabilak leszünk, így a Honvéd nem fogja tudni saját játékát nyújtani, erre alapozom komoly sanszunkat.

A kövesdiek az átigazolási időszak utolsó pillanataiban is „szereztek” néhány játékost, akiket mesterük a Ligakupa találkozókon kipróbált, s akik helytálltak, azokat a fővárosiak ellen is a kezdőcsapatba jelölt.

– Védelmünket most kifejezetten a Honvédra koncentrálva raktam össze – folytatta Véber György. – A piros-fehéreknek ugyanis az a fegyverük, hogy átlövik a középpályát, ezt vettem figyelembe, ennek tükrében variáltam hátsó alakzatunkkal. Mivel új emberek is érkeztek hozzánk, szerepeltetésüket bevállalom és hiszem, hogy stabilak leszünk.

Más szerkezetben

A kövesdi mester támadójátékukban is meglepetést forral, az eddig kirobbanthatatlan Balajtit ugyanis a magas termetű Harsányira cseréli.

– Utóbbinak speciális feladatai lesznek – fogalmazott a vezetőedző. – Az egész bal oldalt be kell majd játszania, ugyanis védekező feladatot is kap. Az „elhárító” szerepkörben jobb, mint Balajti, ezért döntöttem most mellette.


[poll id="492"]


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása:

Szántai – Búrány, Hegedűs D., Fótyik, Gévay – Kiss M., Pilibaitis, Farkas B., Bognár I. – Menougong, Harsányi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!