Már fogják az alapszakasz „aranyát” a Jegesmedvék

Akt.:
Már fogják az alapszakasz „aranyát” a Jegesmedvék
Miskolc – Megnyerte szombat esti rangadóját a jégkorong Mol Ligában a DVTK Jegesmedvék együttese, hétfőn a Csíkszereda következik a Népkertben.

A hazaiaknál sérülés miatt nem szerepelt Hajós (a csapat kapitánya), viszont hosszú idő után visszatért Tóth A., akinek góljaira nagy szüksége van a piros-feketéknek. A MAC Budapest elleni találkozóra szinte teljesen megtelt a jégcsarnok, csak azokon a helyeken nem ültek vagy álltak, ahonnan a tervezői hiba következtében nem is lehet látni…

Kapusok: jeles

Az első percekben inkább Bálizsnak akadt munkája, Gyenes előtt egy nagy helyzet adódott, amikor Hayes kilépett, egyedül tört kapura, de többen is loholtak mögötte, s azon fáradoztak, hogy felszedjék az ütőjét és ez sikerült is nekik. A 11. percben Hayes átadása középen teljesen egyedül találta McDonaldot, aki megcélozta a jobb felső sarkot, Gyenes azonban éppen arra járt, így mentett. A másik kapunál Dansereau tesztelte Bálizst és nem tudott kifogni rajta. A 13. percben Sagert hat másodperc alatt kétszer bombázott a kék vonal közeléből, és annak ellenére, hogy igencsak nézegette a ketrecet, célt tévesztett. A 15. percben Galanisz előtt adódott nagy lehetőség: három méterre és ötven centiméterre állt Bálizstól, amikor elengedte a közepes erősségű tenyerest, a portás pedig reflexmozdulattal spárgázott. Az első szünet előtt Gőz is eleresztett egy bombát balról, ez sem kottyant meg a Macik egykori hálóőrének, aki most a Majoross-alakulat kulcstagja.

Puszta kézzel

Az első harmad végén kiosztott kis büntetések gond nélkül leperegtek, majd tovább fokozódott az eddig is heves küzdelem. Védőmunkájára mindkét társaság nagyon ügyelt, így ziccerhelyzet ritkán adódott a játékosok előtt. A vezető gólt mindkét oldalon távolról kívánták betermelni, a jégen lévő, kiváló felkészültségű kapusok mellett ez azonban hiú ábránd volt. A 34. percben Hayes terült el saját védőharmadában, aztán ápolták, mint kiderült, ütést kapott az orrára és a szájára. Ettől eltekintve rendkívül sportszerű volt a légkör, senki nem bántott senkit, a korongozók kizárólag a játékukra koncentráltak. Két perccel később a jégcsarnok műszaki személyzete kapott tapsot: a szerelők puszta kézzel javították meg a palánkot, tették helyre az egyik elmozdult „alkatrészt”, s ezért kijárt nekik az éljenzés. A 38. percben a piros-feketék kétszer is gólt szerezhettek volna, majd a túloldalon Klempát indították, a csatár azonban nem tudta lekezelni a korongot, ezért lemondta szólóját.
jegesmedvek-mac-hokimeccs05-st

Kettő plusz tíz

A 43. percben Galanisz addig korcsolyázott, amíg sikerült egészen Bálizsig lopóznia, közelről lőtt is, a MAC 1-ese azonban a bal kezével ütötte a levegőbe a játékszert. Szóltak a tapsrudak, a publikum gólt követelt, Tóth A.-nak majdnem sikerült is ez az attrakció, de nem Bálizs kárára. Az 53. percben Somogyi ütése után már mindenki gólt látott, kivéve természetesen Bálizst. Az 54. percben Clarke 2 plusz 10 perces büntetést kapott fejre irányuló támadásáért. Nehéz pillanatokat élt át a hátrány alatt a hazai alakulat, de kihúzta. Aztán Quinn részesült százhúsz másodperces „jutalomban”, mert Galaniszt akasztotta, és ekkor időt kért Jason Morgan. Dudás távolról küldött egy rakétát, a korong Bálizs korcsolyájáról perdült a nézőtérre. Izgalmakkal teltek az utolsó pillanatok, s mivel maradt a ritkaságszámba menő 0-0, jött a hosszabbítás. A ráadás 7 percből még 6 perc 9 másodperc volt hátra, amikor Booras megkerülte a kaput, majd Bálizs és a jobb kapuvas között a ketrecbe csempészte a korongot (1-0), ezzel 2 pont jutott a hazaiaknak, 1 a vendégeknek.

A DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda találkozót hétfőn 18.30-kor kezdik a jégcsarnokban.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest
1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Miskolc, 1800 néző. V.: Haszonits, Halassy, Soltész, Kormos.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert (1), Dudas, Somogyi, Miskolczi, Booras 1 – Gőz, Clarke, Cseter, Tóth A., Dansereau – Leppanen, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Láda B. – Popovics, Ritó, Fekti. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC Budapest: Bálizs – Olson, Tokaji, Hayes, Klempa, McDonald – Quinn, Pozsgai, Nagy K., Szappanos, Terbócs – Mestyán, Stipsicz, Roczanov, Tóth R., Egyed – Nagy P., Schmál, Németh Á., Németh A. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 6 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Clarke), ill. 4 perc, plusz végleges fegyelmi (Olson).

Jason Morgan: – Gratulálok a meccshez. Egy mozdulat döntött a mérkőzésen. Ez egy rájátszás stílusú meccs volt, mindkét csapat küzdelmesen játszott, mindkét kapus nagyon jól védett. Sagert gyönyörű passzt adott Boorasnak a végén és utóbbi szép gólt szerzett, egyébként pedig bárki megnyerhette volna a meccset.

Majoross Gergely: – Olyan mérkőzést játszottunk, amely jót tett a ligának és a csapatnak is. Sajnálom, hogy nem nyertünk, rájátszás hangulatú összecsapáson.


A MOL Liga állása

1. DVTK Jegesmedvék 45 31 7 2 5 203-111 109 pont
2. MAC Budapest 45 30 5 4 6 215-104 104
3. Fehérvár AV19 45 24 4 3 14 160-126 83
4. Debrecen 46 19 3 5 19 141-142 68
5. UTE 46 15 7 7 17 127-130 66
6. Ferencváros 46 17 2 4 23 147-165 59
7. SC Csíkszereda 45 13 6 5 21 124-155 56
8. Dunaújvárosi Acélbikák 47 12 2 6 27 125-162 46
9. Corona Brasov 45 6 2 2 35 98-245 24