Már épül az elkerülő út a kavicsbányánál

illusztráció
illusztráció
Zsujta – Kiss Szabolcs, helybéli olvasónk panaszolta, hogy a település külterületén lévő kavicsbánya egyre nagyobb gondot okoz a faluban élőknek, ugyanis azon a környéken a hatalmas teherszállítók a falun keresztül viszik a követ.

Ezzel együtt nagy a zaj, a por, az utakat is tönkreteszik az utakat és a házakban is károkat okoznak. Kiss Szabolcs szerint a jegyzőhöz fordultak már, de nem történt semmi az ügyben.

– Dehogynem történt intézkedés – mondta érdeklődésünkre Szabóné Fehér Mária, Abaújvár és Zsujta közjegyzője. – Megértem az ott lakók türelmetlenségét, hiszen nekik kell ezekkel a problémákkal nap mint nap együtt élni, de már folyamatban van a probléma megoldása. Egy időben ez az út a gönci önkormányzathoz tartozott és már akkor is felmerült ez a probléma. Akkor a gönci önkormányzat adott egy határidőt a bánya üzemeltetőinek egy elkerülő út megépítésére. Időközben az utat a gönciek ingyen és bérmentve visszaadták a zsujtaiaknak, de ezzel természetesen az elkerülő út megépítéséről szóló határozat nem vesztette érvényét, így hamarosan megoldódik az ügy.

Ezt az információt a gönci önkormányzat építési osztályán is megerősítették azzal, hogy az elkerülő út építése folyamatban van és néhány hónapon belül a beüzemelés is megtörténik, így a zsujtaiaknak már nem kell sokáig együtt élni ezzel a problémával.

-bg-