Már elvitték a teljes keretet a képzési pályázatnál

Április 6-ig lehet csak pályázni a vállalati képzést támogató uniós forrásokra. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a program sikerével indokolta a határidő rövidítését, mivel az igényelt támogatások elérték a rendelkezésre álló keretet – tudtuk meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közleményéből.

A pályázatok nagy száma annak is köszönhető, hogy csak 20-25%-os önerővel kell rendelkezniük a jelentkezőknek. Sőt, az ügynökség szerint ez az önrész még 10%-ra is csökkenthető, ha a pályázó vállalkozás hátrányos helyzetűeket, romákat, vagy fogyatékkal élőket képez – írja az NFÜ közleményében.

A pályázaton 1 és 25 millió forint közötti összeget igényelhetnek a vállalkozások, összesen pedig 1,057 milliárd forint áll rendelkezésre. A kiíró ügynökség a 6-i fordulónap után értékeli a pályázati anyagokat és azt is megvizsgálják, hogy biztosít-e többlettámogatást az Unió a nagyszámú igények miatt.

A pályázatot még január 31-én írta ki a NFÜ a mikro és kisvállalkozások számára, eredetileg pedig december 31-éig lehetett volna pályázni a forrásokra.