Már elstartolt a strandszezon Miskolcon

Akt.:
Már elstartolt a strandszezon Miskolcon
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Megyénk strandjainak többsége már kinyitott, színes programokkal készülnek a nyárra.

Saját koktéllal, lángossal és speciális palacsintával is készült az idei strandszezonra a miskolci Selyemréti Strandfürdő. Május elején ugyanis hivatalosan is megnyitottak a strandok a megyeszékhelyen is.

Cél, hogy az idén jobb idényt produkáljunk, mint tavaly. Beke Tibor

A Barlangfürdő esetében ez azt jelenti, hogy a kültéri medencék közül beüzemelték a fűtött Szeghalmi-medencét, a Selyemréti Strandfürdőben az 50 méteres és a dögönyöző mellett már az ülőmedence is működik, a tapolcai strandon pedig minden kültéri medencét feltöltöttek. A nyitás óta eltelt pár napban már több ezer látogatót fogadtak. Mindezt Beke Tibor, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője mondta. Hozzátette: a cél az, hogy az idén még jobb idényt produkáljanak, mint a tavalyi volt.

Bánrévi Kinga, a Selyemréti Strandfürdő vezetője elmondta, a közelgő gyermeknap alkalmából színes programokkal várják majd a vendégeket, Nyári élményem a Selyemréti Strandon címmel pedig június elsejével fotópályázatot is hirdetnek.

Lantos Zsuzsa, a miskolctapolcai fürdők vezetője arról számolt be, hogy a strandfürdő május 30-án lesz egyéves, így fergeteges szülinapi partit rendeznek ebből az alkalomból. A jegyárak kapcsán Beke Tibor elmondta, a tavalyihoz képest 2,4 százalékos emelés történt, ami átlagban 100 forintot jelent.

Lebontják a sátrat

Sárospatakon május elsején kezdődött meg a strandszezon – tudtuk meg Benkő Barnabás Zoltánnétól, a Végardó fürdő ügyvezetőjétől. Egyelőre még csak a termálmedence üzemel, de várhatóan a hónap közepén lebontják a sátrat a téliesített medence felől, és akkortól a vendégek rendelkezésére áll majd.

A teljes nyitást várhatóan júniusra időzítik. A csúszdák is üzemkészek, azokat is az időjárástól függően nyitják meg a vendégek előtt. A fürdőhöz tartozó kempingben új vizesblokk várja a vendégeket, és áthelyezték a bejáratot is a jobb megközelíthetőség érdekében. A pataki strand árai májusban nem változnak, a téli árakkal várják a látogatókat, de a júniustól érvényes nyári árak sem térnek el nagymértékben a mostaniaktól.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben is a hagyományos majálisi programokkal indult el hivatalosan a nyári szezon. A Zsóry szezon előtti felkészülése a szokásoknak megfelelően zajlott, de a garancia több korábbi fejlesztés esetében is lejárt, emiatt például a gyógy- és az élménymedence karbantartását is a Zsóry végezte tavasszal. A burkolat javítása és fugázása mellett utóbbinál a csúszda felújítása is megtörtént. Emellett a gyermek élménymedence rekonstrukcióját is elvégezték.

A fürdőben egyre több medence üzemel. A külső élmény- és gyógymedencét a gyermekpancsolóval együtt már húsvét óta, azaz március végétől használhatják a vendégek. A gyermekmedencét májusban, a pünkösdi hétvégét követően nyitják meg.

– A körmedencét a tervek szerint május végén töltjük fel, míg a hullámmedencét június első hétvégéjétől vehetik majd igénybe a vendégek. Természetesen figyelembe vesszük, hogyan alakul az időjárás, ugyanis ha nyáriasra fordul az idő, akkor hamarabb beüzemeljük a két medencét – mondta Vámos Zoltán fürdővezető.

Gyereknapra nyit a csúszdapark

– Április 30-tól beindult a gömb­csúszdás gyermekmedencénk, az úszómedencénk és a felújított pillangómedencénk is, melybe új élményelemet is építettünk – tudtuk meg Jacsó Zoltántól, a Bogácsi Thermálfürdő ügyvezető igazgatójától. – Ezenfelül a három külső és a belső gyógymedencénk folyamatosan üzemel, míg a csúszdaparkunkat várhatóan a gyermeknapra fogjuk megnyitni.

A szálláshelyek terén is előrelépünk, hiszen a kempingünk területén lévő 14 régi faházat elbontottuk, és jelenleg is zajlik 16 új, könnyű szerkezetes apartman építése. Ezek különlegessége, hogy rönkház jellegűek lesznek és télen is lehet majd használni őket, a terveink szerint június elejére készülnek el. Ezenfelül további 110 férőhellyel bővül a fürdőhöz tartozó szálláshelyek a száma, hiszen bérelni is fogunk apartmanokat.

ÉM-NSZR, PA, SZB


Tiszaújváros: május vége

A Tiszaújvárosi Termálfürdő fedett része egész évben várja a fürdőzni vágyókat meleg termálvizével. Az egyik meleg vizes szabadtéri medence, amely közvetlen összeköttetésben van a fedett résszel, télen is használható a vállalkozókedvűbb fürdővendégek részére. A strandszezonra azonban megnyílik a teljes szabadtéri rész is az élménymedencékkel, csúszdával együtt. Általában a májusi Tisza Triatlon versenyhez kötődik a strandnyitás, amely idén sem lesz másképp. Ez azt jelenti, hogy a május 21–22-i hétvégétől lesz nyitva a strandrész.
hirdetés


hirdet�s