Már csak utómunkákat végeznek a Kiskunsági Nemzeti Parkban péntek óta tartó tűz oltásánál

Orgovány, 2015. július 26. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közzétett képen tűzoltók a kiégett erdőben a Kiskunsági Nemzeti Parkban a Bács-Kiskun megyei Orgovány közelében 2015. július 26-án. A július 24-én keletkezett tűz ötven hektárt érintett.
Orgovány, 2015. július 26. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közzétett képen tűzoltók a kiégett erdőben a Kiskunsági Nemzeti Parkban a Bács-Kiskun megyei Orgovány közelében 2015. július 26-án. A július 24-én keletkezett tűz ötven hektárt érintett. - © MTI Fotó: BMOKF
Kecskemét, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – Már csak utómunkákat végeznek a tűzoltók a Kiskunsági Nemzeti Parkban péntek délután keletkezett tűz oltásán – közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő szombaton az MTI-vel.

Kovács Andrea elmondta: a hőség, a feltámadó szél és a terepviszonyok nehezítették az oltást. A tűzoltók vasárnapra körülhatárolták a tűz által érintett területet, megakadályozták a lángok továbbterjedését, és jelenleg is dolgoznak a tűzfészkek felszámolásán.

Kiemelte: a nehezen megközelíthető területeken nagy segítséget jelent a nemzeti park munkatársainak helyismerete, akik a polgárőrséggel és társhatóságokkal együtt közreműködtek a 150 hektár területen, zömében borókást, de kisebb részben fenyő- és lombos erdőt is érintő tűz megfékezésében.

Az MTI kérdésére válaszolva a szóvivő aláhúzta: a tűz lakott területet nem veszélyeztetett, személyi sérülést nem okozott, ám a nemzeti parki területen megsemmisült növényzet értéke jelentős lehet.

– MTI –