Már csak három napig látható Debrecenben a "barbár zseni"

Várhatóan 50 ezer látogatóval zár majd vasárnap este az Aba-Novák kiállítás a Modemben. A debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban csaknem három hónapja látható életműtárlatot az utolsó napon mindenki egységes 700 forintos kedvezményes belépővel tekintheti meg – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Darabos Diána, a Modem szervezési referense.

Mint arról korábban beszámoltunk, az április 21-én nyílt Aba-Novák kiállítást eredetileg július 6-ig lehetett volna látogatni. A kiállítóhely vezetése a nagy érdeklődésre való tekintettel, két héttel meghosszabbította az életműtárlat nyitva tartását. Június végéig ugyanis több mint 30 ezren nézték meg a kiállítást.

A zárónapon a Modem újra megrendezi az elmúlt hónapok legsikeresebb kísérőprogramját. Vasárnap délután háromtól Molnos Péter, a kiállítás kurátora és Kováts Kristóf, a művész unokája tart közös tárlatvezetést, amelyre ezúttal külön jegyet nem kell váltani. Az utolsó napon mindenki egységes 700 forintos kedvezményes belépővel tekintheti meg a kiállítást, közölte Darabos Diána.

Az Aba-Novák, a barbár zseni című kiállításon csaknem háromszáz művön keresztül ismerhetik meg a látogatók a modern magyar képzőművészet legsikeresebb alakját. A tárlat anyagát több mint hatvan magyar és külföldi köz-és magángyűjteményből válogatták ki. A művek egy jelentős része külföldön van, így érkeztek Aba-Novák alkotások például Olaszországból, Lettországból és Litvániából. Az olajképek, grafikák, fotódokumentációk és hamisítványokat is bemutató tárlat biztosítási értéke meghaladja a 4 milliárd forintot.

További információ a kiállításról a: www.aba-novak.hu oldalon olvasható.