Már csak egy havas sípálya kell(ene)

A jelek szerint érdemes volt felkeresni a hétvégi síbörzét Miskolcon
A jelek szerint érdemes volt felkeresni a hétvégi síbörzét Miskolcon - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A használt, téli sport­eszközök 4-szer, 5-ször olcsóbbak, mint az újak, tudtuk meg a síbörzén.

Aki nem akart túl sokat költeni a téli sporteszközök beszerzésére, szombaton az Ifjúsági Ház síbörzéjét kereste fel. Egész családok érkeztek, hogy a gyerekeknek is megvegyék a szükséges holmit.

Így tett Zámborszky Eszter és férje is, akik két kislányukra próbálgatták a sícipőket és sisakokat.

– Szlovákiába szeretnénk menni síelni – mondja az édesanya. – A gyerekek most jönnek majd először, nekik veszünk felszerelést. A férjem fogja őket tanítani.

siborze-az-ifihazban01-st

A gyerekek bólogatnak és hozzáteszik, hogy biztosan izgalmas lesz.

Gyorsan nő a lábuk

– A lányoknak még nem érdemes új cipőt és lécet venni, hiszen nagyon drágák, a lábuk pedig gyorsan nő. A teljesen új felszerelés 4-szer, 5-ször annyiba kerül, mint a használt. Most a két sícipőt 12 ezer forintért vettük meg, léceket pedig majd bérelünk a sípályán – magyarázza Eszter.

siborze-az-ifihazban02-st

Férje hozzáteszi: csak az a baj, hogy egyelőre Szlovákiában sincs annyi hó, hogy síelni lehessen, legfeljebb ott, ahol hóágyúznak.

Rikítós zöldet

Egy másik család a sílécek között válogat, két kisfiú örülhet majd a sporteszközöknek. Itt is az édesanya beszédesebb, Deák Adrienn, aki elmeséli, iskolai szervezésű sítáborba mennek majd közösen. A gyerekek már voltak tavaly, jól ment nekik a siklás, úgyhogy most kapnak egy-egy sílécet.

– Mi szeretnénk a legjobbat megvenni nekik, ők viszont azt nézik, milyen színű a léc. Most éppen a rikítós zöld tetszik nekik – mosolyog Adrienn.

siborze-az-ifihazban07-st

A spórolásról is kérdezzük. Elárulja, nincs képben az árakkal kapcsolatban, de azt tudja, hogy a síbörzén azért szelídebbek az árak, mint az üzletekben. A sílécek itt 10 és 20 ezer forint körül vannak.

Síbörzét még kétszer rendeznek ezen a télen az Ifjúsági Házban: január 23-án és február 13-án.

ÉM-HE
hirdetés
hirdet�s