Már biztos: az MTV adja a foci vb összes meccsét

Már biztos: az MTV adja a foci vb összes meccsét
A 2010-es labdarúgó világbajnokság mind a 64 mérkõzését a Magyar Televízió közvetíti – közölte a csatorna csütörtökön azután, hogy az Európai Mûsorszolgáltatók Szövetsége lehetõvé tette, hogy a köztévé a költségek egy részét a torna után fizesse ki.

A dél-afrikai sportrendezvény június 11-én kezdõdik és egy hónapig tart majd.

Bár korábban szó volt róla, hogy a Magyar Televízió átadja a közvetítési jogok egy részét, mostanra sikerült megállapodnia az Európai Mûsorszolgáltatók Szövetségével (EBU), így minden mérkõzést az m1, illetve az m2 mûsorán lehet majd nézni. A sport fõszerkesztõség 64 meccset ad majd, többségük élõben az m1 mûsorán szerepel, kivéve a csoportkörök végén szereplõ párhuzamos meccsek közül a kevésbé érdekes összecsapásokat, amelyeket az m2 sugároz. A köztévé az összes meccset megismétli, a Telesport honlapján pedig bármikor vissza lehet nézni õket.

Az EBU egyébként méltányolta a csatorna kérését és lehetõvé tette, hogy csak a torna után fizesse ki a köztévé a költségek egy részét. A kivételes engedményre egyébként azért volt szükség, mert az MTV Közalapítvány Kuratóriuma – korábbi jóváhagyása ellenére – nem járult hozzá a közvetítési jogok értékesítéséhez, noha a parlament úgy döntött, hogy 2010-re elvonja a Magyar Televízió eddigi összköltségvetésének 35 százalékát – olvasható a közleményben. A világeseményhez kapcsolódó kiadásokat az MTV a várható reklámbevételekbõl tudja finanszírozni.