Már az új évadra csábított a Miskolci Nemzeti Színház

A színészek csapata kente a tortákat
A színészek csapata kente a tortákat - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Akinek nem sikerült megkóstolnia, az is megsütheti az évad tortáját. A recept eleje: végy 3 liter tojást!


Ahogy az előző években már megszokhatták a miskolciak, idén is látványos, mozgalmas szabadtéri programokkal hirdette meg a jövő évad bemutatóit a Miskolci Nemzeti Színház szombaton. E napon indították a bérletvásárlást is.

Egy baráti társasággal járunk a színházba. Darainé Juhász Bernadett

A délelőtt kezdődött programok csúcspontját az évad tortájának elkészítése jelentette, amelybe a Falánk Fanny Cukrászda segített be.

– Három tortához sütöttük le a piskótalapokat, a krémeket, s a színház évad logójával, „Itt a helyem” felirattal is ellátott marcipándíszt. Alapvetően a színház színeihez igazodtunk: a piroshoz, a fehérhez és a feketéhez – mondta el Hegedűs Éva cukrász, akitől szerettük volna a receptet is megkapni, de a 3 liter tojásnál feladtuk. Megkérdeztük viszont a színpadon teljes átéléssel pörgő-forgó kislányok egyikének édesanyját, milyen szálak fűzik a színházhoz.

evad_tortaja_vj002

– Bodza még csak öt és fél éves, vele főként a bábszínházba járunk, de azért egy-egy mesejátékot is megnézünk. Ő is szívesen fellép az óvodában, cseppet sem izgulós, s ha valamibe beleéli magát, nem lehet kibillenteni, mint most is. Legutóbb a Ludas Matyit néztük meg, s mesélte, hogy amikor az óvó néni is ezt a mesét mondta, ő megosztotta a többiekkel a színházi élményeit. Bennem is élénken élnek az első színházi élményeim, tizenhárom voltam akkor. Tizenhat éve – kivéve az elmúlt évadot –minden évben volt bérletem. Most azért hagytuk ki, hogy így majd szabadabban választhatunk, de mégis jobb a bérlet. Nem csak ketten járunk a párommal színházba, hanem egy baráti társasággal, ha bérletünk van, az megkönnyíti az egyeztetést. Egy színházi este számunkra nem csak arról szól, hogy megnézünk egy darabot, hanem utána beülünk valahová, beszélgetünk egy jót, kielemezzük a látottakat is – osztotta meg Darainé Juhász Bernadett.

evad_tortaja_vj010

A három tortát a színészek három csapata kente versenyben, aztán pedig kóstolót adtak belőle a különleges ízekre áhítozó nézőknek.

Az este sem múlt el csalogató programok nélkül: fényfestéssel és közös örömkoncerttel csábította a miskolciakat a társulat az újabb közös élményekre.

ÉM-SzK