Már az elején eldöntötte a Győr

Már az elején eldöntötte a Győr
Nyíradony – Nagy arányú, tizennégy gólos vereséget szenvedett a Tajtavill-Nyíradony gárdája kedden este a bajnok Győrtől hazai pályán.  Video Video

Noha a nyíradonyiak jó előjelekkel várták a találkozót, hiszen szombaton igen szoros meccset játszottak a jelenlegi listavezető DVSC-Aquaticummal, egyetlen pillanatra sem sikerült vezetést szerezniük a dunántúliak ellen.
A találkozót Görbiczék kezdték – a 18 órakor felhangzó sípszóra megtelt a Harangi Imre Rendezvénycsarnok –, s az első gólt is az ETO játékosai lőtték. Aztán a másodikat, a harmadikat, a negyediket is… A Győr szinte állva hagyta a hazai csapatot, az ötödik percben már 7–0-ra vezettek a vendégek, noha a negyedik percben Köstner Vilmos, a Tajtavill mestere időkéréssel próbálta rendezni a nyíradonyiak sorait. Hétgólos győri vezetésnél Kudor szerezte a hazaiak első találatát, majd Király Annamária védett remekül, s Szamosi Anita kettőre növelte a hazaiak gólját. Ekkor egy szemvillanásnyi időre úgy tűnt, a nyíradonyiaknak talán sikerül rákapcsolni és közelebb zárkózni, csakhogy a remény nem sokáig tartott: a Győr újabb három találatával már 10–2-re vezetett a tizedik percben. Még negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor tízgólos előnyre tett szert a vendégcsapat, s további két góllal megtoldotta a különbséget a félidő végéig. A játékrész végén a hazaiak több helyzetet és ziccert is kihagytak, így a szünetben 11–23 állt az eredményjelző táblán.
A második félidőben előbb tizenhárom gólosra nőtt a differencia, majd mintegy negyedóra alatt sikerült azt tízgólosra faragniuk a Tajtavill játékosainak. 22–32 után viszont hosszú percekig nem találtak a kapuba a hazaiak, míg a vendégek öt gólt szereztek. Végül 25–39-re győzött a Győr – Vérten utolsó gólja már a dudaszó után érkezett a kapuba, így alakult ki a tizennégy gólos különbség.

Mesterszemmel

– Nem számítottam arra, hogy ilyen nagy arányú vereséget szenvedünk – értékelt a mérkőzés után Köstner Vilmos. – A Győr gyakorlatilag tíz perc alatt elintézett minket. Nem a játékkal van elsősorban bajom, hanem a hozzáállási kérdésekben nem tudunk dűlőre jutni a csapattal. Ezen a mérkőzésen harminc percig nagyon bután és rosszul kézilabdáztunk, majd amikor már elúszott a meccs, a kiengedő Győrrel szemben nem tudtuk visszahozni az előnyt, illetve nem menekültünk meg a nagy arányú vereségtől. Nagyon bánatos vagyok emiatt, mert a csapat küzdeni akarásból újra nullára vizsgázott.
A Tajtavill-Nyíradony legközelebb november 8-án a Vác otthonában lép pályára.

A tények

Tajtavill-Nyíradony–Győri Audi ETO KC 25–39 (11–23)
Nyíradony, 900 néző. Vezette: Hargitai I. G., Markó G.
Nyíradony: Lajtos – Flaska 4, Szamosi A. 3, Such, Pádár 2, Kudor 3, Sütő E. Cserék: Király (kapus), Sopronyi 9/4, Sütő M. 1, Szamosi L., Szűcs N. 2, Varsányi, Zoványi 1/1. Edző: Köstner Vilmos.
Győr: Pálinger – Mravikova 6, Herr A. 4, Görbicz 4/2, Spiridon 6, Bradeanu 4/1, Vérten 1. Cserék: Oguntoye (kapus), Kovacsics 5/4, Hornyik Á., Tomori 3, Mayer 2, Karnik Sz. 3/2, Deáki 1. Edző: Konkoly Csaba.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 0–7, 10. perc: 2–10, 15. perc: 2–11, 20. perc: 7–18, 25. perc 8–20, 35. perc: 12–25, 40. perc: 15–25, 45. perc: 17–28, 50. perc: 22–32, 55. perc: 22–36.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, illetve 11/9.