Már az edzőteremben nyert a miskolci ökölvívó

A dobogó tetején Csóka Nándor
A dobogó tetején Csóka Nándor
Miskolc – A miskolci M1 Fitness bokszolója nem talált legyőzőre a hévízi ob-n.

Az előző héten Hévíz volt a házigazdája a 92. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságnak, amelyen 52 szakosztály 124 versenyzője vett részt. A ringben ott volt az idén Eb-bronzérmet szerzett borsodi bokszoló, Csóka Nándor is.

A miskolci M1 Fitness sportolója az 52 kilogrammos súlycsoportban előbb a győri Szabó Krisztiánt verte egyhangú pontozással, 3-0-val, majd az elődöntőben, az 1. menetben technikai K.O-val győzte le az egri Paczók Eriket.

A fináléban az ugyancsak győri Szabó Erik következett volna, ám a dunántúli bokszoló sérülésre, derékfájdalomra hivatkozva visszalépett a finálétól, így Csóka meccs nélkül lett aranyérmes.

Szép éve volt

– Nyilván jobb lett volna, ha a kötelek között dől el az első hely sorsa, nem azon kívül, de így is nagyon örülök annak, hogy pályafutásom során először felnőtt magyar bajnok tudtam lenni – nyilatkozta lapunknak Csóka Nándor. – Egyébként cseppet sem tartottam döntőbeli ellenfelemtől, úgy érzem, ha sor kerül a mérkőzésre, akkor is én kerültem volna ki győztesen, amit azért merek kijelenteni, mert nagyon keményen készültem erre az ob-ra.

Trénereim szerint ezt a bajnokságot már az edzőteremben megnyertem azzal, hogy mindent elvégeztem, amit kértek, hogy csakis erre koncentráltam. Szeretném megköszönni a támogatást, a munkát a klubomnak, edzőimnek, Siroki Norbertnek és Váradi Gábornak. Ez az évem igazán kiváló volt, sok szép eredményt értem el, de elégedett akkor leszek, ha sikerül eljutni a jövő évi olimpiára.

Most véget ért számomra a szezon, majd január 8-án utazom Kubába, Havannába egy tíznapos edzőtáborozásra. Február első hetében indulok a debreceni Bocskai Emlékversenyen, aztán április végén az isztambuli olimpiai kvalifikációs viadalon, ahol az első kettőben kellene lennem.

Amennyiben itt nem sikerül kvótát hozni, akkor júniusban Bakuba is megyek, egy világkupára, ahol az első három pozíció jelentene riói indulást.

ÉM-MISporthírek