Már akadálytalan az elektronikus ügyintézés

Akt.:
Már akadálytalan az elektronikus ügyintézés
Muhi, Nagycsécs, Sajóörös – Sajóörös, Nagycsécs és Muhi csatlakozott a közigazgatást korszerűsítő ASP rendszerhez.

A három dél-borsodi településen 6 millió forint támogatással megtörtént az ASP rendszerhez való csatlakozás.

A projekt végrehajtása során a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentése és a minőségi színvonal emelése érdekében megtörtént az informatikai rendszer fejlesztése és az elektronikus ügyintézés kiépítése a közös hivatalban.

Könnyíti a munkát

Az önkormányzati ASP rendszerben iratkezelő rendszert, elektronikus ügyintézési portált, gazdálkodási rendszert, ingatlan vagyonkataszter rendszert, önkormányzati adórendszert, ipar- és kereskedelmi rendszert és hagyatéki leltár rendszert építettek ki. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz a pályázat keretein belül 9 munkaállomást monitorral, 9 kártyaolvasót, 3 multifunkcionális nyomtatót és 1 Switch eszközt vásárolt az önkormányzat.

Központi oktatás

Megtörtént az informatikai biztonsági szabályzat átdolgozása és az iratkezelési szabályzatnak az ASP működési rendjéhez való igazítása. Az adatmigrációval az ASP szolgáltató által meghatározott módszertan alapján elvégezték az adatok betöltését az informatikai rendszerbe.

A pályázati forrásból a közös hivatal valamennyi köztisztviselője részt vett a szükséges oktatásokon. Az ASP szolgáltatás technológiailag és gazdaságilag is kedvező megoldást jelent a településeknek, közigazgatási feladataikat széles körben támogatja és integrált alkalmazásokhoz is hozzáfér.

ÉM