Már a tűzoltók is meg akarták látogatni a megégett kisfiút Miskolcon

Akt.:
Gondoskodnak a gyerekekről (illusztráció)
Gondoskodnak a gyerekekről (illusztráció) - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Egy Facebook-bejegyzés alapján kapta föl az országos sajtó a miskolci Gyermek-egészségügyi Központban fekvő kisfiú történetét. A megjelent cikkekben arról írnak, hogy a kétéves, súlyos égési sérülésekkel fekvő gyermeket senki nem látogatja, pedig már lassan egy hónapja nyomja az ágyat.


A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház főigazgatója, dr. Tiba Sándor szerint azonban a megjelent cikkeknek a fele sem igaz. Lapunknak elmondta: a szóban forgó kisfiú édesapja kamionsofőr, az édesanyja pedig távol Miskolctól, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakik, egyébként terhes. Nem tudja gyakran meglátogatni a kórházban fekvő kisfiát, de mindennap telefonon érdeklődik felőle, és időközönként elutazik hozzá.

– A kisfiúról megjelent cikkek miatt már ott tartunk, hogy ma például a tűzoltók jelentkeztek nálam, hogy szeretnék meglátogatni azt a „szegény, magára hagyott” gyereket, de nemcsak ők, hanem még sokan mások is. Idegen embereket azonban nem engedhetünk oda a betegeinkhez. Az édesanya a napokban jön be meglátogatni a kisfiát, és nyilatkozatot kérünk tőle, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy idegenek is látogathassák a gyermekét – vázolta helyzetet a főigazgató.

Tilos fotózni

Dr. Tiba Sándor hangsúlyozta: a kórházban fekvő betegeknek is vannak jogaik, így a gyermekeknek is, sőt azok szüleinek is. A Facebookra úgy került fel a kisfiú fotója, hogy a mellette fekvő gyermek édesanyja nem látott mellette hozzátartozót, és azt gondolta, fotót is készíthet, pedig a kórházban kiírás figyelmeztet arra, hogy az intézményben ez tilos. A hírekbe bekerült gyermek édesanyja ezért becsületsértési pert fontolgat, de nemcsak a fotó miatt, hanem azért is, mert a róla szóló írások úgy állították be őt, hogy nem törődik a gyermekével.

A főigazgató elmondta: ha egy gyermeket nem látogatnak, akkor a kórház dolgozói felveszik a szülővel a kapcsolatot, hogy megtudják, mi ennek az oka.

ÉM-HE