Már a rájátszásra készül az Aluinvent-DVTK

Czank bízik a jó eredmény elérésében
Czank bízik a jó eredmény elérésében - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szombaton este élvonalbeli női kosárlabdameccset játszanak a miskolci városi sportcsarnokban.

Az NB I-es női bajnokság 19. fordulója keretében a PINKK-Pécsi 424 gárdáját látja vendégül az Aluinvent-DVTK csapata. A nagy érdeklődéssel várt összecsapást 18 óra 30 perckor kezdik a miskolci városi sportcsarnokban.

Jó hír a nézőknek

A DVTK edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatón először a szurkolók számára közöltek örömhírt: aki a jegyet vált a Mezőkövesden ma délután sorra kerülő DVTK – MTK Budapest NB I-es labdarúgó-mérkőzésre, ugyanezzel a bilétával immáron díjmentesen tekintheti meg a kosárlabda-találkozót. Az előző befejezése és az utóbbi kezdete között hetvenöt perc a „távolság”, akik kocsiba ülnek, kényelmesen visszaérhetnek Miskolcra. Arra a kérdésre, hogy hány kövesdi nézőre számítanak, Szabó István technikai vezető így felelt:

– Ezt igyekszünk megszámolni és az összecsapás végén megmondjuk.

Ami pedig az Aluinvent-DVTK – PINKK-Pécsi 424 negyven percet illeti, Miguel de Jesús López Alonso vezetőedző ezeket sorolta:

– Eléggé más mérkőzés lesz, mint a pécsi volt. Ellenfelünk már egységesebb, sőt talán erősebbé is vált, ráadásul van önbizalma, hiszen legutóbb is nyert. Az ellenük kidolgozott felfogásról elárulom, hogy szeretnénk nagyon agresszíven játszani, még harcosabban, mint azt az MTK Budapest ellen tettük. Azokat a taktikai elemeket akarjuk viszontlátni, amiket az edzéseken gyakoroltunk.

Fizikai tényezők

Az Aluinvent-DVTK legutóbbi két meccsén két nagyarányú győzelmet aratott, ezzel sikerült stabilizálnia helyzetét.

– Edzésprogramunkba viszonylag sok fizikai tényező került be, hiszen már készülünk a rájátszásra és a kupadöntőre is – folytatta a szakvezető. – Támadásban és védekezésben is módosítottunk annak érdekében, hogy komfortosabban érezzék magukat a lányok a pályán.

A trénernek szóba hoztuk a korábbi meccseiken kihagyott ziccereik „ügyét”, ezen kissé meglepődött, majd ezt válaszolta:

– Nem nagyon volt olyan, hogy a palánkok alatt fél tucatot kihagytunk. Az edzéseken rengeteget dobnak a játékosok annak érdekében, hogy minél nagyobb százalékban értékesítsék helyzeteiket éles helyzetben. A dobószázalék változhat a szezon elején, közben és végén, hiszen más fizikai munka érvényesül a felkészülésben, az alapszakaszban és a rájátszásban, aztán vannak rossz napok, sőt ott van az ellenfél is. Néha csökkenhetnek ezek a százalékok, de ettől még meg lehet nyerni egy talál­kozót.

A piros-fehérek sérültjei közül Horváth B. és Adamecz még nem százszázalékos, Tomlinson pedig vírusfertőzést kapott, edzéseket hagyott ki, de szeretne játszani, s hogy így lesz-e, arról az orvosi stáb dönt majd.

Mindenkit…

Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK irányítója: – Mindenkit le akarunk győzni, ezzel megyünk ki most is a pályára. A pécsiek sokat változtak, más felfogásban küzdenek, Zalaegerszegen 10 ponttal nyertek, ez értékes sikernek mondható. A mi célunk az, hogy minél jobban megismerjük egymást, jó pár meccset nyerjünk és helytálljunk a rájátszásban.

– Kolodzey Tamás –