Már a HÉV-megállókat is ellepték az ellenőrök

A metró után a forgalmasabb HÉV megállókat is ellepték az ellenőrök. Ez is része annak a másfél-két éves akciónak, amelyet a BKV indított a bliccelés visszaszorítására. Közben a társasághoz új ellenőröket vettek fel.

A BKV március 8-án indított egy nagyszabású akciót a bliccelés visszaszorítására, ennek első elemként a metróállomások bejáratainál volt fokozott ellenőrzés. Keddtől azonban kiterjesztették ezt a forgalmasabb HÉV megállókra is, így már ott is lehet találkozni a karszalagos ellenőrökkel – mondta el a Független Hírügynökségnek Regőczi Miklós, a BKV szóvivője. Hozzátette: erre azért volt szükség, mert a HÉV szerelvényeken naponta 220-230 ezren utaznak és vélhetően ott is sokan nem fizetnek ezért.

Közben a meghirdetett 50 új ellenőri állásra már akadtak jelentkezők és meg is kezdődtek a “kiképzések”. Egy ellenőrt körülbelül egy hónap alatt lehet felkészíteni a munkára, így hamarosan az új kollégák már munkába is állhatnak – tette hozzá Regőczi Miklós.

A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyi plusz bevételt hoz naponta a fokozott ellenőrzés, ám úgy vélte, hogy a tavalyi hasonló akció 8 millió forintos eredménye idén is tartható, talán még túl is szárnyalható. A jegyek eladóival egyébként havi elszámolás van, így április közepére várhatók az első konkrét adatok.

Regőczi Miklós beszélt arról is, hogy szeretnék a jegyvásárlási lehetőségeket úgy kibővíteni, hogy este ne lehessen arra hivatkozni, hogy “már minden zárva volt”. Ezért a jelenlegi 4-5 olyan automata után, ahol bankkártyával is lehet fizetni, további 10-20 hasonlót szeretnének kihelyezni. Vannak tervek arra is, hogy később akár mobiltelefonon is lehessen jegyet venni, ez azonban még hosszú folyamat – fogalmazott a szóvivő.Sporthírek