Már 5 millió forint a vérdíj

Összesen 5 millió forint pénzdíjat tűzött ki a hétfő éjszakai pénzszállító őr-gyilkosság nyomravezetőjének a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány – tudta meg a Független Hírügynökség.

Dr. Kökényesi Antal szerint mivel a megyében még nem történt ilyen súlyos és brutálisan elkövetett bűncselekmény, ezért fejenként 2 500 000 forint nyomravezetői díjat kaphat az, akinek közvetlen információja van a szökésben lévő 18 éves Somogyi Krisztiánról és a 25 éves Hajdú Rolandról. A rendőrség a másik két gyanúsítottat már előzetes letartóztatásba helyezte.

A pénzszállító elleni támadás hétfő éjszaka Tokajtól néhány kilométerre egy elhagyatott földúton történt. A rendőrség szerint az autóban ülő őr már hetek óta kapcsolatban állt az egyik gyanúsítottal, aki rávette arra, hogy csalja le az útról kollégáját és így támadják meg a pénzszállítót. A rablás helyszínét és idejét már előre megtervezték.A rablókkal összejátszó biztonsági őr hétfő éjszaka azzal az ürüggyel, hogy WC-re kell mennie, arra kérte társát, térjen le az útról és álljon meg. Amikor kiszállt, a sötétben ott várakozó rablótársai leütötték, megkötözték és egy autóba rakták. Ez azonban csak színjáték volt, a férfi nem sérült meg komolyabban. Ezután a tőle elvett fegyverrel arra kényszerítették a másik őrt, hogy adja át a kocsiban szállított pénzt. Miután ezt megtette, a rablók brutálisan megölték.