Már 20-an vannak kórházban a hungaroringi ételmérgezés miatt

20 olyan beteget ápolnak a Szent László Kórházban, akik szombaton a Hungaroringen kaptak ételmérgezést – mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek Várszegi Ágnes, a kórház ügyeletes orvosa. A 21. beteget, egy gyermeket reggel már hazaengedték.

A 20 beteg között akad, aki már sokkal jobban van, őket várhatóan hétfőn hazaengedik. A többségnél azonban még előfordulnak görcsök hasmenés, láz, nekik még két-három napig kórházban kell maradniuk – mondta az orvos. Van olyan külföldi beteg, akinek az állapota nem indokolná, hogy elhagyja az intézményt, de haza kíván utazni, ezért saját felelősségére ő is távozik holnap a kórházból – tette hozzá.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: Feltehetően valamennyi beteg ugyanazon a helyen, ugyanattól az ételtől fertőződött meg.
A mérgezés valószínűleg bakteriális eredetű, de hogy pontosan mi okozta, csak a közép-magyarországi Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálat vizsgálatának lezára után, körülbelül 2-3 nap múlva tudják megmondani.