Mándoknál kisiklott egy vonat, Sóstóhegynél már helyreállt a forgalom

Újra végig járhatnak a vonatok a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, ahol korábban Sóstóhegy és Kemecse között halálos baleset történt. A rendőrség délután két óra előtt befejezte a helyszínelést, a a menetrendszerinti közlekedés 15 órára állhat helyre a Mávinform szerint. Kisiklott azonban egy személyvonat egy tengelye a Záhony-Vásárosnamény-Mátészalka vasútvonalon, Mándok és Záhony között, negyed kettő előtt nem sokkal. A vágányokat ott lezárták és pótlóbuszokat állítanak be a vonatok helyett.

Hétfő délelőtt vonattal ütközött egy kocsi egy vasúti átjáróban Nyíregyháza-Sóstóhegyen. Az autó sofőrje meghalt, a vágányokat lezárták. A Mávinform kora délutáni tájékoztatása szerint délután két óra előtt nem sokkal a helyszínelés befejeződött, a vonatok újra járhatnak, az utasoknak már nem kell pótlóbuszra szállniuk. A menetrendszerinti közlekedés 15 óra körüli időre állhat helyre.

Baleset történt azonban időközben a Záhony-Vásárosnamény-Mátészalka vasútvonalon is. Délután negyed kettő előtt Záhony és Mándok között a Mátészalkára tartó személyvonat egy tengelye eddig tisztázatlan okokból kisiklott. A vonaton nem sérült meg senki. A vágányt lezárták a forgalom elől, a pótlóbuszokat a vasúttársaság megrendelte. Az érintett vonalon közlekedők 10-15 perces késésekre számítsanak. A szakaszon a vonatközlekedés valószínűleg csak a kora esti órákra állhat helyre.