Manchester és Real után, Argentína előtt

Jól van dolguk a Loki-legényeknek, hiszen mérkőzések óta világsztárok ellen futballozhatnak.

A szűkített magyar keret:
Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (Köbenhavn), Fülöp Márton (Tottenham). Védők: Bodnár László (Roda), Takács Ákos (FTC), Vanczák Vilmos (Újpest), Éger László (Debrecen), Balog Zoltán (FTC), Juhász Roland (MTK). Középpályások: Huszti Szabolcs (Metz), Vadócz Krisztián (Honvéd), Böőr Zoltán (Debrecen), Tóth Norbert (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Buzsáky Ákos (Plymouth), Halmosi Péter (Debrecen), Vincze Ottó (Győr). Csatárok: Priskin Tamás (Győr), Gera Zoltán (West Bromwich), Kerekes Zsombor (Debrecen), Kenesei Krisztián (Győr), Torghelle Sándor (Panathinaikosz).
„Legyen a Loki a magyar válogatott!”. Ez a kijelentés először Nyilasi Tibor száját hagyta el, s ismerve Nyíl roppant kifinomult humorérzékét, sokat azt hihették, most is viccel az egykori zseniális labdarúgó.

Féltucatnyi debreceni

De amikor már másodszor mondta, s ráadásul a szintén korábbi válogatott játékos Zombori Sándor is rábólintott a felvetésre, akkor már kezdett gyanús lenni a dolog. Ezt követően az országos médiában is egyre többször lehetett hallani a piros-fehérek nemzeti címeres mezbe bújtatásáról, s úgy látszik, ha nem is teljesen, de Lothar Matthäus is hajlott a felvetésre.

A Real Madrid ellen pályára lépő Puskás Ferenc válogatott (vagy nevezhetjük ligaválogatottnak is) kezdőcsapatában hat lokista, nevezetesen Éger László, Komlósi Ádám, Nikolov Balázs, Böőr Zoltán, Halmosi Péter és Kerekes Zsombor masírozhatott ki a Puskás-stadion gyepére Zinedine Zidane-ék társaságában.

Maradtak négyen

A királyi gárda vasárnapi fellépését követően szerdán egy szintén klasszisalakulat, Argentína érkezik hazánkba, hogy a világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott ellen mérkőzzön meg. Hazánk német kapitánya Herman Crespóék ellen is keretet hirdetett, s ha nem is féltucat, de négy DVSC játékos újabb lehetőséget kap, hogy a nemzetközi elit legszűkebb krémjéhez tartozó futballisták ellen bizonyíthasson.

Matthäus Argentína ellen a debreceni Kerekesre, Égerre, Halmosira, és arra a Böőrre számít, aki mint kiderült, nem szenvedett orrcsonttörést, s a tegnapi tréningen már teljes értékű munkát végzett.

A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében igenis nagy megtiszteltetésnek számít, hogy világsztárok ellen léphet pályára honi futballista, éppen ezért a debreceni bajnokcsapat kiválóságai kiváltságosak, hiszen bő egy hét alatt a Manchester United, a Real Madrid és Argentína legjobbjaival mérkőzhetnek.

B.N.