MAN buszok: lassan megérkezik az összes

Akt.:
A buszok megkapják a miskolci villamosok dizájnját
A buszok megkapják a miskolci villamosok dizájnját
Miskolc, Tiszaújváros – Az új CNG buszok forgalomba állásához az autóbusz-vezetők gyakorlati oktatására is szükség van.

December végére az utolsó darabja is megérkezik az MAN tiszaújvárosi telephelyére annak a 75 darab CNG üzemű autóbuszból álló flottának, amely 2016-tól áll a miskolci lakosság szolgálatába – mindezt Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője nyilatkozta annak kapcsán, hogy a sajtó pénteken megnézhette a buszokat.

Január, februárra élesedik

A járművek gyártása ez év közepén kezdődött Lengyelországban és Törökországban. Az elmúlt napokban pedig „saját lábon”, folyamatosan érkeztek a buszok Tiszaújvárosba, ahol az MAN szakemberei az utolsó „simításokat” végzik el rajtuk.

– A buszok megkapják a miskolci villamosok dizájnját, így egységes arculatú közösségi közlekedést szolgáló flottája lesz a városnak – folytatta. – Emellett beállítják az utastájékoztató rendszert, ami a buszok forgalomba állásának egyik alapkövetelménye. Az ütemezés szerint a buszok leghamarabb jövő év január-februárban állhatnak majd forgalomba. Ezzel párhuzamosan zajlik a munka az MVK miskolci telephelyén is, ahol a buszok üzemanyagtöltő állomását építik.

A forgalomba álláshoz az autóbusz-vezetők gyakorlati oktatására is szükség van, a sofőröknek az autóbuszok menet-, és fizikai tulajdonságainak megismerése után, egyelőre utasok nélkül kell vezetniük az új autóbuszokat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat segítségével mint arról már több alkalommal is beszámoltunk Miskolc 40 darab szóló és 35 darab csuklós CNG üzemű autóbuszt vásárolt.

ÉM-JLI


Folyamatosan érkeznek az MAN telephelyére az új miskolci buszok

Miskolc – December végére az utolsó darabja is megérkezik az MAN tiszaújvárosi telephelyére annak a 75 db CNG üzemű autóbuszból álló flottának, amely 2016-tól áll a miskolci lakosság szolgálatába.