MALINA HEDVIG-ÜGY: Fico szerint rágalmazásért felelhet az őt feljelentő volt rendőr

A szlovák kormányfő szerdán rágalmazási perrel fenyegette meg azt a volt rendőrtisztet, aki feljelentette őt a Malina Hedvig-üggyel kapcsolatban. A rendőr – a korrupcióellenes hivatal egykori vezetője, Jozef Šátek – azért jelentette fel Robert Fico miniszterelnököt, mert szerinte a politikus jogtalanul szerzett információk alapján beleszólt a magyar lány ügyében folyó nyomozásba.

Robert Fico szlovák miniszterelnök válaszul sajtóértekezleten kijelentette: elképzelhető, hogy az őt feljelentő volt rendőrtisztnek rágalmazás miatt kell majd felelnie. Hozzátette, hogy ha a rendőr vádjai alaptalannak bizonyulnak, akkor hivatalból indítnak ellene rágalmazási eljárást.

A Malina Hedvig-ügy Fico szerint eredetileg a jelenlegi szlovák kormány likvidálására szolgált volna. Utalt arra, hogy az őt feljelentő volt rendőrtiszt jó barátja a szlovákiai magyar diáklány, Malina Hedvig ügyvédjének.

Malina Hedviget állítása szerint tavaly augusztus 25-én két bőrfejűnek látszó fiatal azért verte meg Nyitrán, mert hallották, hogy magyarul beszél.