Malév: Ausztrália egy átszállással a Qantas-szal közös járatoknak köszönhetően

A Malév és a Qantas légitársaságok közös járatainak köszönhetően április 30-ától az Ausztrál kontinens is elérhető Budapestről mindössze egy átszállással – közölte kedden a Malév. A oneworld szövetséghez tartzó két légitársaság összehangolta járatainak menetrendjét, hogy az utasok egy bangkoki ászállással repülhessenek Budapest és Sydney között. Eddig csak minimum két átszállással lehetett eljutni Ausztráliába.

Az úgynevezett code share (székmegosztási) együttműködés értelmében a Malév bangkoki járatára rákerül az ausztrál légitársaság kódja, a Qantas Sydney és Bangkok útvonalon közlekedő járatára pedig a Malév járatszáma. A megállapodásnak köszönhetően a két légitársaság utasai az eddigieknél kényelmesebben, gyorsabban repülhetnek a légfuvarozók járatain. Elég csak Ferihegyen feladni a csomagokat, és az biztos megérkezik sydney-be, és a csatlakozást is úgy időzítik, hogy a lehető legkisebb legyen a várakozási idő.

A Malév a oneworld szövetségbe tartozó légifuvarozók közül code-share járatokat üzemeltet az American Airlines, British Airways, Japan Airlines, Iberia és a Finnair légitársaságokkal.

Az 1920-ban alapított Qantas Ausztrália legnagyobb belföldi és nemzetközi légitársasága, amely az egyik legjelentősebb és legismertebb ausztrál márka a világon. A Qantas Csoport 37 ezer munkavállalót foglalkoztat, több mint 200 repülőgépből álló flottájával Ázsiába, a csendes-óceáni térségbe, Amerikába, Európába és Afrikába szállítja utasait. Ausztrálián belül a légitársaság csaknem 5000 járatot üzemeltet 67 célállomásra, valamint 750 nemzetközi járatot a világ több mint 80 városába hetente.