Májustól drágul a közlekedés – Világgazdaság

Májustól ismét drágul a vasúti és távolsági autóbusz közlekedés: az autóbuszoknál csaknem 4, a vonatok esetében pedig 17 százalékkal kell többet fizetni a jegyekért.
Az áremelésen túl az új utazási kedvezmény-rendszer is életbe lép, valamint a helyközi utazási tarifákat is egységesítik.

Az ezekről szóló hivatalos értesítést az érintett közlekedési társaságok még nem kapták meg – tudta meg a Világgazdaság. Pedig a szakemberek szerint az előkészületek minimum két-három hetet vesznek igénybe még egy sima tarifaemelésnél is, most azonban a kedvezmények átszabásáról is szó van. Az új rendszer szerint például megszűnik például az európai uniós képviselők ingyenes utazása a helyközi járatokon, a költségvetési szerveknél dolgozók jelenlegi korlátlan 50 százalékos jegykedvezménye pedig évi 12 alkalomra korlátozódik.

A Világgazdaság információja szerint a Volánoknál – a csúszásra felkészülve – elkezdték már május utánra is gyártani a jelenlegi rendszer szerinti jegyeket, hogy gondoskodjanak a szokásos jegykészletről.Sporthírek