Májusban a múzeumban

Miskolc – Kiállítások és múzeumi programok várják májusban az érdeklődőket.

Két időszakos kiállítás is nyílik májusban a Herman Ottó Múzeumban. Mazsaroff Miklós festőművész emlékkiállításának megnyitóját május 12-én délután 5 órakor tartják a múzeum Papszer utcai kiállítási épületében. Mazsaroff Miklós négy évtizedes alkotói munkásságát értékteremtő, intenzív művészi munka jellemezte. Gazdag életművében a festészeti anyag mellett jelentős számban fellelhetők grafikái és rajzai.

Az őskor kedvelőinek a múzeum központi épületébe lesz érdemes ellátogatni, ahol május 19-én délután 4 órakor nyílik a Tűzkövek a mélyből – őskori kovabányászat lengyelföldön című tárlat, mely a Varsói Állami Régészeti Múzeum gyűjteményét mutatja be.

A kiállítások mellett színes programok is várják az érdeklődőket. Elsősorban diákoknak szól a IV. Lillafüredi Kísérleti Régészeti Napok május 26-án és 27-én délelőtt 10 órától Herman Ottó egykori lillafüredi házában (Peleházban). Ide előzetes bejelentrés alapján csoportokat is várnak.

Május 15-én és 16-án pedig a fővárosi Múzeumkertbe érdemes ellátogatni, ahol az idén is megrendezik a Múzeumok Majálisát, ahová a Herman Ottó Múzeum is gazdag programmal készül.

ÉM-HE