Május közepén rakpart-lezárás a fővárosban

Kevesebb mint egy hónap múlva lezárják a pesti alsórakpart egy szakaszát a 4-es metró építése miatt és újabb egy hónap múlva a 2-es villamos forgalmát is korlátozzák. Az autósok több mint három hónapig kényszerülnek kerülőútra, a villamosok helyett azonban két évig járnak majd a pótlóbuszok.

A 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt várhatóan május 14-e után zárják le a pesti alsórakpartot a Közraktár utca és a Havas utca között. A korlátozás előreláthatólag szeptember elejéig fog tartani, addig kocsival a felsőrakparton és a Sóház utcán lehet majd közlekedni – mondta el a Független Hírügynökségnek Ilkovics Elza, útépítési főmérnök.

Hozzátette: ennél lényegesen hosszabb ideig lesz korlátozás a 2-es villamos vonalán. Előreláthatólag június 21-étől két évig pótlóbuszok szállítják majd az autokat a Boráros tér a Március 15-e tér között.

Korábban voltak olyan tervek, hogy a villamosok helyett nem állítanának munkába buszokat, hanem ideiglenes, úgynevezett repülősíneket fektetnének le az alsórakpartra és ott mehetnének a szerelvények. Kiderült azonban, hogy az a megoldás több, mint 500 millió forinttal többe került volna, mint a pótlóbuszok beállítása, ráadásul a Szabadság híd augusztusban kezdődő felújítását is zavarta volna a munka – tette hozzá Ilkovics Elza.