Friss hírek

2008.10.28. 10:24

A hölggyel közölték, hogy ő pedig férfi

<p>Egy belgrádi hölgy évekig nem tudja a hatóságokat meggyőzni arról, hogy bármit is tartalmaznak a személyes adatairól szóló bejegyzések, ő pedig nő. Tíz évvel ezelőtt vehette fel az első személyi igazolványát. Akkor minden rendben volt. 2003-ban azonban a rendőrségen közölték vele, hogy ő tulajdonképpen férfi. Legalábbis a papírok szerint. Pedig mindössze annyi történt, hogy összecserélték a vezeték és keresztnevét, és így lett Mirjanából Toma.</p>

Személyi száma alatt a belgrádi számítógépes adatbázisban így volt, és ennek alapján adták ki az új személyijét. A magyarázat szerint a hibát Zimonyban követték el, azt követően, hogy az első személyi okmányát kiadták. Javasolták neki, hogy vegye ki az eredeti anyakönyvi kivonatot, és azzal bizonyítsa, hogy nem Mirjana Toma, hanem Toma Mirjana. Azzal ment Zimonyba, és onnan Belgrádba, ahol aztán kiadták az új személyi igazolványt, amely már az ő nevére szólt.

Aki azt hiszi, hogy ezzel vége a történetnek, és Toma ismét Mirjana lett, bizony téved. Tavaly igényelt új útlevelében ismét férfi néven írták be, attól függetlenül, hogy a fotón egy nő látható. Belgrádban javasolták neki ugyanazt, amit már végigjárt, természetesen a költségeket nem engedték el neki. Pedig a legkevésbé sem tehetett a tévedésről.

Az idei év elején azonban ellopták a pénztárcáját, benne minden okmányával. Újakat kellett igényelnie. Ám - és ez legyen a happy end - valamennyi dokumentumban Mirjanának helyesen - Mirjanaként - jelent meg a neve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!