Május 28. – Arborétumi Nyílt Nap Füzérradványban

Akt.:
Május 28. - Arborétumi Nyílt Nap Füzérradványban
Május 28. - Arborétumi Nyílt Nap Füzérradványban - © Fotó: panoramio.com
Füzérradvány – Már csaknem egy éve, hogy dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter kihirdette a magyar Arborétumok Napját, melyet minden évben május 29-én, üde zöldbe öltözött parkokban és kertekben ünnepelhetünk. Napjaink egyik komoly civilizációs problémája az „okostelefon szindróma”, amely az internet mézes-mázos köntösével elszigeteli egymástól az embereket. Meg kell ezért ragadnunk minden olyan lehetőséget, amely újra közelebb viszi egymáshoz a családokat, baráti társaságokat.

Az Arborétumok Napja nagyszerű lehetőség erre, hiszen a gazdag élővilágú botanikus kertekben sétálva értékes időt tölthetünk együtt szeretteinkkel. Aktív pihenés a jó levegőn, kint a szabadban, valódi élményekkel gazdagodva – törekedjünk ezekre minél többet, hogy minőségi életet élhessünk! Egyéni, vagy szervezett programok? Nincsen különbség! A lényeg, hogy megmozduljunk, és hogy kimozduljunk!

Arborétumok Napja_05.28

(Kattintson a képre a teljes méretért!)

Azoknak, akik kedvelik a szakvezetett túrákat és a Zempléni tájegységet, ajánljuk a füzérradványi Károlyi-kastélyparkot, mely hazánk egyik legnagyobb és legszebb arborétuma. A kastélyparkban – tekintettel a vasárnapi munkaszüneti napra – május 28-án tart ingyenes Arborétumi Nyílt Napot az ÉSZAKERDŐ Zrt., ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak!

– Vereb István, kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. –