Május 1-re rend és tisztaság a fővárosban

Befejeződött a tavaszi nagytakarítás Budapesten, a közterület-fenntartó ígérete szerint a május 1-ei négynapos ünnepségsorozaton rend és tisztaság lesz a fővárosban. Ehhez az év első hónapjaiban megtisztították a főutakat, kimosták és fertőtlenítették a kukákat, kitakarították az aluljárókat, az Alagútnak még a csempéjét is lemosták és a Duna-hidak is megtisztultak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője.

A tavaszi nagytakarításhoz az úthálózat rendbetétele is hozzátartozik. Idén az enyhe tél miatt kevesebb dolguk akadt a szakembereknek mint az előző évben: valamivel több mint 6400 úthibát kellett kijavítani, szemben az előző évi több mint 36 ezerrel. A kátyúk idén kevesebb autót rongáltak meg a fővárosban, márciusig 113 autós fordult kártérítésért a közterület-fenntartóhoz, míg tavaly ugyanekkor ez a szám meghaladta az 1500-at.

A szokásos takarításon túl a közterület-fenntartóknak több munkájuk is akadt: egyebek mellett a március 15-i események után, vagy a Föld Napján – olvasható a közleményben.

A társaság ígéri, hogy a május 1-ei rendezvényekhez kapcsolódva az állami ünnepségek helyszínein – a Városligetben, a Puskás Ferenc Stadionban és az 56-osok terén – is biztosítják a közterületi rendet és a tisztaságot.