Május 1-én újra elindul az elfogadás kamionja

A Kézenfogva Alapítvány tavaly életre hívott “Fogadd el, fogadj el!” című rendezvénysorozata ebben az évben május 1-én indul. A nyitóeseményen a Felvonulási téren reggeltől estig családi napot tartanak az együtt-cselekvés jegyében – tájékoztattak szerdán az alapítvány munkatársai.

A Kézenfogva Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, az Esélyegyenlőség évében az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédét szeretnék ismét elősegíteni. Tavaly több mint 30 ezren vettek részt a közvéleményformáló “Fogadd el, fogadj el!”című kampány programjaiban. Pordán Ákos hozzátette, a cél ugyanaz, az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek elfogadását, társadalmi integrálását segíteni.

Május 1-én minden program az együtt-cselekvés jegyében zajlik, mondták el a a szervezők. A kézműves sátrakban értelmi fogyatékos emberek tanítják majd egészséges társaikat. A színpadon is fellépnek fogyatékosságal élő művészek és a zenei élet sztárjai is. A Felvonulás téren ki lehet próbálni, milyen kerekesszékkel közlekedni. Az elfogadás kamionjában azt mutatják be, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap az értelmi fogyatékosoknak.

Az elfogadás kamionja 16 helyszínre látogat el a következő hónapokban, június és július egy-egy hétvégéjén a Gyerek Szigeten, augusztusban pedig a Sziget Fesztiválon jelenik meg. A “Fogadd el, fogadj el!” program a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével zárul október 11-én a Művészetek Palotájában.

A rendezvénysorozatról bővebb információ a www.fogadj-el.hu olvasható.