Majdnem „odalett” a Spider egyik kutyája is Ecuadorban

Akt.:
Kezelésre szorult a segítőtárs
Kezelésre szorult a segítőtárs
Manta, Miskolc – Az embereket és a kutyákat is próbára tette az ecuadori mentésben való részvétel.

Egy ecuadori mentőkutya elpusztult Pedernalesben a kimerültségtől és a kiszáradástól, és nem sokon múlott, hogy hasonló sorsra jusson IQ, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetőjének, Lehóczki Lászlónak a kutyája is.

Hiába ügyeltek a nagy hőség és a 80 százalékos páratartalom miatt a kutya folyamatos hűtésére, a csapvíztől bélfertőzést kapott, felborult a sóháztartása, és infúzióra kellett kötni a kutyát.


Szerencsére nem lett nagy baj, IQ és a másik két magyar mentőkutya, valamint a KARISZ hattagú csoportja is épségben hazatért szerdán Ecuadorból, ahol a 7,8-es erősségű földrengés áldozatainak felkutatásában nyújtottak segítséget.

spider2

A KARISZ tagszervezetei közül a Spider két fővel, Lehóczki Lászlóval és a csoport orvosával, dr. Béres Tamással vett részt a mentési munkálatokban Mantában.

ÉM-UMNagy becsben tartják a magyar mentőkutyákat Ecuadorban

Miskolc – A sok külföldi mentőcsoport közül is kiemelkedik a magyar.

Túlélők

Hát elrepültek. Menteni egy távoli országba. Mentek, mert szükség van a tudásukra, a tapasztalatukra, a segítségükre. Mentek, mert kérték őket, s mert jól tudják, hogy a romok alatt rekedtek többségének ők jelenthetik a halvány reményt a túlélésre. Uri Mariann jegyzete.

Három kutyával repültek Ecuadorba

Miskolc – Kedden késő este érkezett meg a magyar csapat Ecuadorba.

A pusztító ecuadori földrengés helyszínére utazott a Spider Mentőcsoport

Budapest, Miskolc – Kedd hajnalban elindult Ecuadorba Lehóczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője és maroknyi csapata, hogy segítséget nyújtson a helyi idő szerint szombat este bekövetkezett pusztító erejű földrengés áldozatainak a felkutatásában – tudatta Uri Mariann, a Spider