Majdnem négyszázan voltak a matyó lakodalomban

Akt.:
Matyó lakodalmat rendeztek Szentistvánon a három matyó település – Mezőkövesd, Szentistván és Tard – vezetői, hagyomány­őrzői és lakosai, s persze a turisták részvételével
Matyó lakodalmat rendeztek Szentistvánon a három matyó település – Mezőkövesd, Szentistván és Tard – vezetői, hagyomány­őrzői és lakosai, s persze a turisták részvételével - © Fotók: TB
Szentistván – Több év kihagyás után az elmúlt hétvégén újra Matyó lakodalom volt Szentistvánon.

Dobóné Koncz Judit, Szentistván polgármestere szerint is jól sikerült a rendezvény, hiszen majdnem négyszázan vettek részt az eseményen. Hasonló, a három matyó települést ­összefogó lakodalmat utoljára 2014-ben tartottak a közégben.

– Rengeteg segítséget kaptam a szervezéshez, a rendezvény kapcsán ismét megtapasztalhattuk a közösség összefogásában rejlő erőt. Amikor a település vezetője lettem, azt a célt tűztem ki, hogy nyugalom legyen és ­összefogás. A falu apraja-nagyja összedolgozott. Sikerült megvalósítani azt, amit elhatároztunk, egy emlékezetes napot szerezni azoknak a vendégeknek, érdeklődőknek, akik kíváncsiak matyó hagyományainkra. Köszönöm a rendezvény valamennyi résztvevőjének, szereplőjének, segítőjének önzetlen munkáját – mondta Dobóné Koncz Judit.

A polgármester reméli, hogy lesz folytatás, mindez pedig attól függ, mekkora igény mutatkozik rá. Az, hogy a jegyek elfogytak az iskola udvarán tartott sátras lakodalomra, azt mutatja, hogy a jövőben is lesznek érdeklődők.

ÉM-TB