Majdnem életet követelt a motiválatlan támadás Miskolcon

Miskolc – A nyomozás eredményeként őrizetbe vette a rendőrség azt a két miskolci fiatalembert, akik még márciusban bántalmaztak egy férfit, akit súlyos életveszélyes sérülésekkel szállítottak akkor kórházba. Az életét csak a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást 2012. március 23-án az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás adatai alapján egy 55 éves miskolci férfi az esti órákban gyalogolt a Nagyavas Alsósoron a temetői úton, amikor ketten rátámadtak. A fiatalok motiváció nélkül verték csaknem halára a sértetett, majd elmentek a helyszínről.

A kitartó és mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként október 29-én a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 és 21 éves miskolci elkövetőket. A hatóság egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Az eljárás során beszerzett szakértői vélemények alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztály emberölés kísérletével gyanúsítja a tetteseket.

– B-A-Z. MRFK Kommunikáció Iroda –