Majdnem 30 millió forint 17 prostituált oktatására

17 prostituált tanulhat marketing- és reklámügyintézőnek szeptember végétől – mondta a Független Hírügynökségnek Drávocki Beáta projektmenedzser.

 A szükséges majdnem 30 millió forintot pályázaton nyerte a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete (MPÉE).

A projektmenedzser elmondta azt is, hogy tavaly nyáron adták be a pályázatot, és idén májusban kapták meg az elnyert összeg 25 százalékát. 1000 prostituáltat értesítettek, közülük 50-en estek át a kötelező pszichológiai vizsgálaton.

24 nőt választottak ki, de közülük csak 17-en kezdhetnek el tanulni, a többiek “tartalékok”. A marketing- és reklámügyintézésen kívül nyelvi, informatikai és vállalkozói ismereteket szerezhetnek. A pályázatot az Európai Szociális Alap és a munkaügyi minisztérium társfinanszírozással fedezi.

Drávoczki Beáta hozzátette: az MPÉE azt vállalta, hogy a tanulók maximum egytizede hagyja abba az egyéves iskolát, és legalább 40 százalékuknak munkalehetőséget teremt.

Néhányukat a szervezethez várják, de már más munkaadók is jelezték, hogy alkalmaznák őket, amiért a jövőben ők is támogatást kapnának. De lesznek olyanok is, akik sajárt vállalkozást indítatnak, szintén segítséggel.

A kiválasztott nők érettségizettek, 25 és 45 év közöttiek. Vannak közöttük egyedül élők, de családosok is. A gyermekeseket azzal is segítik, hogy a tanulás idejére gyermekfelügyeletet biztosítanak.

A prostituáltak szervezete mindegyikükkel szerződést köt a tanulmányok idejére. A leendő diákok maximum az órák egyötödéről hiányozhatnak majd.